Sparrisen123
Trådstartare
Jag har under en ganska lång tid funderat på att börja äta mer kött än jag i dagsläget gör. Nu äter jag fågel och fisk (och i teorin även andra vattendjur, men jag har hittills inte hittat något annat än fisk jag gillar). Det finns en rad anledningar till att jag överväger att börja med mer kött(produkter).
1. Jag behöver proteinet
2. Jag behöver järnet
3. Det är lättare att äta "när och var som helst" om man äter fler olika livsmedel
4. Jag tror det är ett viktigt steg i att bli "frisk" från min ätstörning
5. Jag är lite nyfiken på "annat kött".
Men självklart är det inte helt problemfritt, då hade jag ju redan börjat. Jag har pratat om det här i flera år utan att komma till skott, tror även jag gjort en tråd om det förr... Men nu vet jag mer konkret vad det är jag undrar över och tänker på, så förhoppningsvis kan någon här ge mig lite tips på vägen
För det första: Vilket kött är bra att äta? Nu är jag inte speciellt etisk i mitt val av fisk och fågel, och jag vill inte ha några pekpinnar där. Men annat kött? Nöt och gris, kan man köpa det direkt från gårdar? Är det bäst? Hur vet jag vilka gårdar jag kan köpa från?
Eller ska man titta efter någon speciell märkning? Hur mycket dyrare är "bra" kött jämfört med "dåligt"?
Vilt? Hur får man tag på det? Jag känner ingen aktiv jägare. Spontant känns vilt som det bästa köttet eftersom de djuren haft ett väldigt naturligt liv och en snabb död... Eller tänker jag fel då?
För det andra: Hur tillagar man olika slags kött och vad äter man till? Det är viktigt att det är "rent" (inga grytor, malet kött i olika biffar eller så etc.), absolut inte blodigt eller rosa, inga knepiga ingredienser eller tillbehör, och lättlagat. Vad ska jag satsa på då?
Och för det tredje, och sista: Hur är det med andra köttprodukter? Tänker då främst på leverpastej, leverbiff, paltbröd, blodpudding (väldigt järnrika livsmedel) samt prickig korv (det enda köttpålägg förutom kalkon som jag någonsin tyckt om). Är det ens möjligt att få tag på "schyst" sådant?
Tacksam för alla svar och erfarenheter som kan vara till nytta för mig
1. Jag behöver proteinet
2. Jag behöver järnet
3. Det är lättare att äta "när och var som helst" om man äter fler olika livsmedel
4. Jag tror det är ett viktigt steg i att bli "frisk" från min ätstörning
5. Jag är lite nyfiken på "annat kött".
Men självklart är det inte helt problemfritt, då hade jag ju redan börjat. Jag har pratat om det här i flera år utan att komma till skott, tror även jag gjort en tråd om det förr... Men nu vet jag mer konkret vad det är jag undrar över och tänker på, så förhoppningsvis kan någon här ge mig lite tips på vägen
För det första: Vilket kött är bra att äta? Nu är jag inte speciellt etisk i mitt val av fisk och fågel, och jag vill inte ha några pekpinnar där. Men annat kött? Nöt och gris, kan man köpa det direkt från gårdar? Är det bäst? Hur vet jag vilka gårdar jag kan köpa från?
Eller ska man titta efter någon speciell märkning? Hur mycket dyrare är "bra" kött jämfört med "dåligt"?
Vilt? Hur får man tag på det? Jag känner ingen aktiv jägare. Spontant känns vilt som det bästa köttet eftersom de djuren haft ett väldigt naturligt liv och en snabb död... Eller tänker jag fel då?
För det andra: Hur tillagar man olika slags kött och vad äter man till? Det är viktigt att det är "rent" (inga grytor, malet kött i olika biffar eller så etc.), absolut inte blodigt eller rosa, inga knepiga ingredienser eller tillbehör, och lättlagat. Vad ska jag satsa på då?
Och för det tredje, och sista: Hur är det med andra köttprodukter? Tänker då främst på leverpastej, leverbiff, paltbröd, blodpudding (väldigt järnrika livsmedel) samt prickig korv (det enda köttpålägg förutom kalkon som jag någonsin tyckt om). Är det ens möjligt att få tag på "schyst" sådant?
Tacksam för alla svar och erfarenheter som kan vara till nytta för mig