När de fem första ingredienserna är "Kött från gris, vatten, potatismjöl, salt, druvsocker, fett från gris", och fetthalten är 20%, dvs salt- och sockerhalten är kring samma nivå, så HOPPAS jag att folk inte tror att det är hälsofrämjande mat liksom. Sätter jag ihop en valfri annan maträtt så är det inte i närheten av så mycket salt, fett och socker i. Dessa saker är typiskt korv. Sen finns såklart undantag a la 90% kötthalt men merparten är det inte.
Nu är ju den innehållsförteckningen du spaltat upp en matematisk omöjlighet, men har du ett riktigt exempel på någon korv som innehåller dels 20 % salt och dels 20 % socker? Jag tittade runt på Scans hemsida och hittar inte någon korv med högre salthalt än drygt 2 %, och lägre sockerinnehåll än så. Så att det skulle vara "typiskt korv" det du beskriver får du gärna ge exempel på. Jag argumenterar absolut inte för att korv skulle vara bra och nyttig mat att äta i mängder men någon måtta får det ju vara..