Sv: Knorrevångens slakteri bygger ut
Då finns det möjlighet för mer seriösa slakterier att bedriva verksamhet så jag tror inte att det tar slut på slakterier i Sverige bara för att oseriösa får stänga igen.
Jo, det är precis det som kommer att hända. Det finns ca 30 slakterier i Sverige, ca 10 ligger i södra och mellersta Sverige,resten i Norrland och de slaktar i huvudsak ren. Det är krångliga regler för att starta upp slakteri, samt dyrt och utöver det dålig lönsamhet- ja, du vet, konsumenterna vill ha så billigt kött som möjligt och det ger stor press på slakterier och den pressen drabbar faktiskt djuren ibland, till viss del.
Du tycker att slakterier som missköter sig på något sätt ska bort.
4 slakterier hade skållat levande grisar, lägg till Knorrevångens osunda "ha slakthästar på kö i skitiga boxar utan vatten", så får du vips 5 slakterier som ska bort. Rätt stor andel. Och jag vet att det finns andra slakterier där nöt fått stå under natt utan mat och vatten.Då blir det några till. För att inte tala om de slakterier där grisar p.g.a. hanteringen dör av stress i slaktgången, eller de nöt som blir stressade av transporten och lägger sig ner och vägrar resa sig. Hur tror du de får hjälp att komma upp?
Japp, det tycker jag i a f! Varför ska nöt och svin stå i sin egen skit i flera dagar utan mat eller vatten och ej heller utstå grym hantering. Nej, gynna de seriösa slakterierna som hanterar djuren på ett värdigt sätt. Inget djur ska behövas piskas och slås på oavsett vilken hantering det än gäller.
Först förtydligar jag: Jag tycker självklart djur ska behandlas med respekt, och det görs också på Svenska slakterier, till stor del. Men i allt detta så finns en ekonomisk aspekt och den i sin tur ger ett visst pressat schema för personalen som ibland går ut över djuren. Man har helt enkelt inte tid att ta det så lugnt som det ibland skulle behövas för att fösa grisar fint och stilla till avlivningen.
Ditt resonemang tyder dock på att du inte har särskilt stor insikt i slakterier och hur djur som inte är vana att hanteras eller transporteras reagerar i ny miljö,och det du verkligen inte förstår är att om man slår igen de slakterier där man kan påvisa djurplågeri, istället för att kontrollera,granska och försöka förebygga, så kommer till slut våra slaktdjur att vara tvungna att forslas till utlandet för slakt och det är ett skräckscenario långt värre än Knorrevångens skitiga boxar för några av deras slakthästar.
Och det är den problematiken som finns- vissa av er förstår inte att det faktiskt är det alternativet som står till buds om man ska stänga ner varenda slakteri där djur någon gång far illa. Ni lever i en lalala-värd och tror att det är "bara" att låta ett nytt seriöst slakteri poppa upp ur jorden, fattar inte att ni inte förstår att risken är överhängande att slakteribranchen, illa nog bara om viss del flyttar, flyttar utomlands.
Svenska slakterier är bra slakterier, det som missköts får man försöka förbättra och förändra- om det inte går, då kan man diskutera ett stopp, men först då.