Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
OBS: This feature may not be available in some browsers.
Att hushållen står för merparten av svinnet är helt enkelt en bluff.
Men vad tror du händer när produkterna kommer tillbaka till Arla då?Mejeriprodukter från Arla (har jag för mig?) skickas tillbaka till mejeriet om de gått ut.
Varför handlar du inte i en annan butik?I butiken jag oftast handlar ligger nästan alltid dålig frukt framme (så mögliga att jag inte tror någon vill ha dem även om de var gratis). Finns ofta varor som "går ut" samma dag eller dagen efter, häromdagen fanns bröd med bäst före datum samma dag, till ordinarie pris. Fast jag tror inte det är för att minska matsvinnet, då skulle ju produkterna säljas billigare? Som det är nu tar ju folk nåt annat istället.
Undrar vad det är för butiker som tycks slänga frukt och grönt som är helt ok? I "min" butik slängs ju inte ens det som är uppenbart skitdåligt.
Varför handlar du inte i en annan butik?
Om jag hade varit du hade jag pratat med personalenFör att den har bra utbud av veganvaror och för att denna ligger 500 m från där jag bor, nästa butik (liten och dåligt utbud) ligger 3 km bort och jag cyklar. Dock ska det öppna en ny butik precis där jag bor så jag hoppas att den kommer ha bra utbud och troligtvis vara något billigare.
Fast de har varit blåsväder också: http://www.gp.se/nyheter/goteborg/1.2292248-faktum-sager-upp-avtal-med-allwin
WAAAY back when jag jobbade i en mellan stadie skola i Sverige hade vi "mattanter" som lagade mat pa skolan. All mat som kastades kom en bonde som var granne och hamtade till sin grisfarm. Mycket lampligt tyckte vi alla. Sedan pratade jag med en fran den skolan for 5-10 ar sedan. Hon berattade att det forekom inte lagre att man gav rester (av lagad mat som inte gick at och rester fran tallrikar som skrapats av) till grisbonderna i narheten. Jag minns faktiskt inte skalet men komunen hade gatt in och forbjudit det. Sa da kastades all mat pa tippen i stallet.
Det är pga. risken att få in svinpest i besättningarna, nåt som skulle kunna utrota svinfarmerna som det är förbjudet att blanda i matavfall utan att först koka det och eftersom ett godkänt svinkök är en dyr historia och aldrig betalar sig så föll den hanteringen.WAAAY back when jag jobbade i en mellan stadie skola i Sverige hade vi "mattanter" som lagade mat pa skolan. All mat som kastades kom en bonde som var granne och hamtade till sin grisfarm. Mycket lampligt tyckte vi alla. Sedan pratade jag med en fran den skolan for 5-10 ar sedan. Hon berattade att det forekom inte lagre att man gav rester (av lagad mat som inte gick at och rester fran tallrikar som skrapats av) till grisbonderna i narheten. Jag minns faktiskt inte skalet men komunen hade gatt in och forbjudit det. Sa da kastades all mat pa tippen i stallet.