Migo
Trådstartare
Köpte hem boken "Svinnlandet" som handlar om västvärldens fruktansvärda resursslöseri när det kommer till matvaror. Ett slöseri som ofta skylls på konsumenterna ("var tredje matkasse kastas") men som i själva verket sker på producent och -butiksnivå. Producenterna för att grossisterna skyller på att konsumenterna vill ha felfria varor, och butikerna för att... tja, varför?
En stunds snokande på nätet ger en skrämmande bild av vilka enorma mängder fullt ätbar mat som kastas. För att kartongen är kantstött, en kampanjvara inte sålt som förväntat eller frukten fått blemor på skalet.
Jag rekade soptunnorna utanför en lokal Coop-butik. Där låg kilovis med felfri torr pasta, mängder av ost, kvarg och korv av olika slag samt groteska mängder osålt butiksbakat bröd. Bland annat.
Dumpstring är ju tabu, att plocka mat ur soptunnor betraktas av nån anledning som betydligt värre än att slänga fullt ätbara livsmedel. Men kanske finns det ändå nån modig bukare som vågar outa sig som dumpstrare?
En stunds snokande på nätet ger en skrämmande bild av vilka enorma mängder fullt ätbar mat som kastas. För att kartongen är kantstött, en kampanjvara inte sålt som förväntat eller frukten fått blemor på skalet.
Jag rekade soptunnorna utanför en lokal Coop-butik. Där låg kilovis med felfri torr pasta, mängder av ost, kvarg och korv av olika slag samt groteska mängder osålt butiksbakat bröd. Bland annat.
Dumpstring är ju tabu, att plocka mat ur soptunnor betraktas av nån anledning som betydligt värre än att slänga fullt ätbara livsmedel. Men kanske finns det ändå nån modig bukare som vågar outa sig som dumpstrare?