Julbak och julgodis

polkabräck
Saltlakritsbräck
snöbollar (med marsanpulver)

Sen ska jag testa om det går att smaksätta även ischoklad med polka och turkisk peber :angel:
 
@Trott körde du mörk choklad till fudgen?
Nej vit choklad :)
Körde Icas recept.
IMG_20241219_184338.webp
 
Jag skulle egentligen vilja gora lite mer godis ... men med tanke pa att min hjartlakare verkligen tryckte pa att jag absolut inte far gora for mycket sa lutar jag mig nu tillbaka och vilar ett par timmar innan jag aker tillbaka till andra shiftet. Min lunglakare papekade ocksa i dag nar jag pratade med honom att mitt hjarta ar for svagt for an det ena och an det andra :cautious: sa det blir kope kakor och godis. Jag har bakat tunnbrod, kottbullarna ar klara och Jag ska gora skinka, Jansson, rodbets sallad, bryssel kal, sillen ar inhandlad och laxen ar gravad ... sedan blir det nypotatis till allt och det ar nog vad som blir pa julbordet.
 
Tack för påminnelsen @hastflicka , måste komma ihåg att göra min rödbetssallad 😅👌


Idag har jag bakat typ 70-80 skurna pepparkakor. Bästa enligt mig,.. äckligt sa resten av hushållet 🙄 hoppas på att besöket från Sverige tycker bättre om dom. Annars får jag väl ge bort lite. Har också bakat två mjuka pepparkakor och gjort mina kryddade jul nötter idag. Imorgon så blir det chokladbark och som sagt rödbetssallad som ska kryssas av på listan 🌟🎅🎄
 
Idag har jag bakat typ 70-80 skurna pepparkakor. Bästa enligt mig,.. äckligt sa resten av hushållet 🙄 hoppas på att besöket från Sverige tycker bättre om dom. Annars får jag väl ge bort lite. Har också bakat två mjuka pepparkakor och gjort mina kryddade jul nötter idag. Imorgon så blir det chokladbark och som sagt rödbetssallad som ska kryssas av på listan 🌟🎅🎄
Är det någon skillnad på skurna pepparkakor jmf. med att trycka ut med mått i degen? Det är väl samma slags pepparkaksdeg eller 🤔
 
Är det någon skillnad på skurna pepparkakor jmf. med att trycka ut med mått i degen? Det är väl samma slags pepparkaksdeg eller 🤔

Jag är väldigt osäker, har knappt bakat vanliga pepparkakor, eller jag har inte gjort egen deg så ofta ^^ men trooor det är mer kryddor och mindre mjöl i de som jag gjorde idag och så är det ju mandel i. Receptet hette iof franska pepparkakor ☺️ finns säkert nån annan som vet bättre om det är nån större skillnad härinne än mig. Men jag tycker iaf dom är mer knapriga och kryddiga än dom traditionella som vi får från svärmor
 
Jag ska handla så att vi kan göra saffransbullar här hemma. Har fått recept på några som sambons mor brukar göra och ser mycket(!) fram emot det. De är så otroligt goda och varje år suckar jag åt att hans mor anser att man bara äter någon enstaka bulle per fika-tillfälle, att vi bara är där och fikar ibland osv... Jag vill ha massor av bullar ju! :rofl: De tar visst lååång tid att göra, men när jag och sambon är lediga samtidigt passar det bra, och sådana dagar kommer nästa vecka :banana:
 
Jag är väldigt osäker, har knappt bakat vanliga pepparkakor, eller jag har inte gjort egen deg så ofta ^^ men trooor det är mer kryddor och mindre mjöl i de som jag gjorde idag och så är det ju mandel i. Receptet hette iof franska pepparkakor ☺️ finns säkert nån annan som vet bättre om det är nån större skillnad härinne än mig. Men jag tycker iaf dom är mer knapriga och kryddiga än dom traditionella som vi får från svärmor
Om de är sådana jag tänker på, så tycker jag skurna pepparkakor är mkt godare än vanliga. Mandeln gör mkt, och sen är dom mer krispiga och har typ lite kolasmak, i vart fall de min svägerskan mormor bakar.
 
Jag ska handla så att vi kan göra saffransbullar här hemma. Har fått recept på några som sambons mor brukar göra och ser mycket(!) fram emot det. De är så otroligt goda och varje år suckar jag åt att hans mor anser att man bara äter någon enstaka bulle per fika-tillfälle, att vi bara är där och fikar ibland osv... Jag vill ha massor av bullar ju! :rofl: De tar visst lååång tid att göra, men när jag och sambon är lediga samtidigt passar det bra, och sådana dagar kommer nästa vecka :banana:
Intressant. Hur många bullar är lagom mängd för en fika? :) Får nog säga själva att det sällan blir mer än en bulle fle mig när jag fikar. Håller dock med att saffransbullar kan man äta hur många som helst av. Jag bakar dock för få (en sats) för att kunna göra det :laugh:
 
Om de är sådana jag tänker på, så tycker jag skurna pepparkakor är mkt godare än vanliga. Mandeln gör mkt, och sen är dom mer krispiga och har typ lite kolasmak, i vart fall de min svägerskan mormor bakar.
Ja, exakt lite kola smak har dom, tror det är det resten av min familj inte tycker om 😅 men jag gillar ju dom iaf 😁

Jag gissar det beror på att degen har mer smör och socker vs mjöl ratio än "vanliga" pepparkakor ☺️
 
Intressant. Hur många bullar är lagom mängd för en fika? :) Får nog säga själva att det sällan blir mer än en bulle fle mig när jag fikar. Håller dock med att saffransbullar kan man äta hur många som helst av. Jag bakar dock för få (en sats) för att kunna göra det :laugh:
Alltså, bjuder jag på fika så tycker jag väl också att typ 2 verkar lagom, det är bara att de här bullarna är så goda att jag nog gärna ätit typ 10 :rofl: Men, jag hade nog inte mått så bra efteråt heller... Just när det gäller bakverk så är jag som ett bottenlöst hål, jag kan äta hur mycket som helst, tröttnar aldrig och tycker att det mesta är löjligt gott :angel:
 
Alltså, bjuder jag på fika så tycker jag väl också att typ 2 verkar lagom, det är bara att de här bullarna är så goda att jag nog gärna ätit typ 10 :rofl: Men, jag hade nog inte mått så bra efteråt heller... Just när det gäller bakverk så är jag som ett bottenlöst hål, jag kan äta hur mycket som helst, tröttnar aldrig och tycker att det mesta är löjligt gott :angel:
Kan då rekommendera att du gör två satser när du får receptet. Av erfarenhet vet jag att en sats lussekatter tar slut alldeles för fort :cautious: :rofl:
 
Är det någon skillnad på skurna pepparkakor jmf. med att trycka ut med mått i degen? Det är väl samma slags pepparkaksdeg eller 🤔
Nej jag tror inte det är exakt samma deg (även om det antagligen går att kavla ut degen för skurna) tror det brukar vara mer mördegsliknande när man skär dem. Dvs mer smör.
 
Ska fira jul hos en kompis och hon vill gärna att jag ska baka något, vi blir ett gäng.
Tänkte göra samma mjuka pepparkaka fast i brödform med frosting och lingon på för att få det lite mer festligt 😄
Även saffransbiscotti, är så enkelt och fint att ge som en extra present.
 

Liknande trådar

Mat Hej, jag hoppas detta ligger under rätt rubrik (mat). :) Varje år har min familj tävling kring jul om vem som gör den godaste...
Svar
19
· Visningar
547
Senast: Twihard
·

Bukefalos, Hästnyheter, Radannonser

Allmänt, Barn, Dagbok

Hund, Katt, Andra Djur

Hästrelaterat

Omröstningar

Tillbaka
Upp