Vi kan ju omöjligt veta hur de tar ensilaget(om de skördar längre upp på stubben eller längre ner för att få mer ensilage men större risk för "odågor" som kommer med som Alexandra skrev)
Nu blir jag ärligt talat lite rädd!
Är det BARA jag som vill veta NÄR det är skördat, hur länge det låg på slag, hur vädret var under den perioden, hur många gånger det vändes och vid vilken tidpunkt på dagen det pressades???? Och vilken höjd det slogs på, hur många lager plast som använts om det är hösilage, hur balarna hanterats/förvarats efter pressning ect?
Det trodde jag i min enfald att det var "standard procedure", och MINST att man frågar när, hur, hur länge på slag, väder, hur många vändningar, tidpunkt på dag pressat och hur förvarat sen?
Är det hö vill jag veta följande:
* Vad är det för insådd? (Dvs klöver, timotej, rajgräs eller vad det nu är)
* När det är slaget (datum)
* Hur länge låg det på slag
* Hur många gånger vändes det
* Hur var vädret mellan det slogs och det balades
* Vilken tid på dagen pressades det
* Hur och var har det förvarats efter det pressats
Är det hösilage vill jag veta skördetidpunkt, hur länge det låg på slag etc, vad det är för insådd, tidpunkt det pressades, vädret då, hur många lager plast är det, hur har det förvarats efter pressning och hur många gånger har det flyttats.
Det kanske inte ÄR så jävla konstigt när allt kommer omkring att jag varje år har BRA grovfoder...
Men, folk köper alltså hö/hösilage utan att fråga annat än om priset och ev analys? Inte konstigt de får en smärre chock när höanalysen kommer då
/Alexandra - som faktiskt trodde folk brydde sig LITE mer än så om vad de stoppar i hästarna...