the_connemara
Trådstartare
På ett ungefär och hur varierar det med TS och temperatur?
Jag är helt ny på hösilage och försöker fundera på vilken storlek på bal man kan ha och hur länge (dvs hur mycket man kan beställa).
Om en bal blir uppäten på prick 2 dygn tex, hur länge kan man ge det på våren tex? När behöver man gå över till hö?
Och när fryser det? Dvs vid vilket TS behövs det förvara/tinas inne innan fodring på ett ungefär?
Självklart vet jag att man inte kan säga stenhårt någonting, men för en total nybörjare kanske på ett väldigt ungefär?
Detta ska bli min fredagslektyr: http://hippocampus.slu.se/bibliotek/dokument/Rapport småbalsensileringpdf.pdf
Jag har för tillfället väldigt svårt att lita flera av försäljarna
Jag är helt ny på hösilage och försöker fundera på vilken storlek på bal man kan ha och hur länge (dvs hur mycket man kan beställa).
Om en bal blir uppäten på prick 2 dygn tex, hur länge kan man ge det på våren tex? När behöver man gå över till hö?
Och när fryser det? Dvs vid vilket TS behövs det förvara/tinas inne innan fodring på ett ungefär?
Självklart vet jag att man inte kan säga stenhårt någonting, men för en total nybörjare kanske på ett väldigt ungefär?
Detta ska bli min fredagslektyr: http://hippocampus.slu.se/bibliotek/dokument/Rapport småbalsensileringpdf.pdf
Jag har för tillfället väldigt svårt att lita flera av försäljarna