Ja, jag tror faktiskt att bonden gör ett bättre jobb om jag litar på hen än om jag shoppar runt på analys.Vänta nu, så du säger att du inte kan lita på att bonden kan stega runt på ett fält och ta ett representativt prov, men du litar på att hen kan trolla med knäna och få fram bra värden trots att klimatförändringarna gjort vädret kaosartat?
Jättemånga första-skörds-analyser kom in som totala katastrofer i år, trots jätteduktiga bönder. Dom måste skörda i ett rimligt väderfönster, men vädret innan dess påverkar näringsvärdet.
Skyhögt socker och lågt protein på samma fält som vanligtvis får normala värden, trots att bönderna inte gjort något annorlunda. Hur skulle man veta att det blivit så, utan analys?
Vänta tills hästen faller ur och får fång lagom till julafton? Och sen bli sur på bonden, eller?
Jag har sagt åt folk sen 2018 att köpa 2a/ 3e skörd men ingen lyssnar. . Det kräver viss kompetens och is i magen att få till det.