Hemmavid september 2024

7 september, lördag.

Jag tänkte vackla upp och duscha innan hemtjänsten kom idag. Men jag råkade somna.... Något jag har vissa svårigheter med nattetid...

Upp vid halv tio i alla fall, bakade lite frukstbröd i min air fryer och filosoferade över en kopp kaffe. Städat undan lite, då Minnies och min gamle polare Fille kommer idag, i morgon och kanske på måndag. jag hoppas att Minnie kommer ihåg att han är trevlig. :D
 

Jodå, nog mindes de varann. <3

Jag hämtade Fille vid porten, då B hade bråttom. Minnie stod på bakbenen innanför dörren pep glatt mötte Fille nos mot nos, med svansen i vädret. Fille nosade Minnie artigt I rumpan lika glatt viftande på svansen.
 

Bifogade filer

  • Som katt o hund.webp
    Som katt o hund.webp
    49,7 KB · Visningar: 32
Måndag 8 september,

Nätterna är inte till för att sova. Jag sover mellan 07.45 då hemtjänsten varit här o dragit på strumpor och bäddat säng och kvart över tio...

Jag bjöd komps på trekaffe och hen fick dra av strumporna så jag kunde duscha... Vill inte gå o lägga mig med blött hår och som sagt, lite tajt på morgnarna med i veckorna.
 
14 september

Nöjd med min första vecka på APP. Lite si o så med sömnen, så idag var det lite zombie varning. Men jag är säker på att det blir bättre. Nacken värker inte alls lika mkt som när det var mkt stillasittande vid skärm. Vänster höften gnället lite om nätterna och har låst sig ett par gånger under dagarna. Men i övrigt är jag gladare och känner att "jag har ett syfte... mening... värde..."

Jag försöker spela lite spel. Men behöver bära in laptopen i sovrummet/kontoret. Lite för skarp sol söderut för att se vad som händer på skärmen. Mina solglasögon från Teneriffa hjälper inte
😃

Kaffe först... Jag har lite kaffe o skärmtid att ta igen efter fyra dagar på Z.
🙂
Hoppas S o snuzzarna har haft bra försäljning idag.

15 september

Magen o jag är lite oense... Vi får se hur dagen framskrider...
Jag lade upp 1/2 portion Mjau för första gången på en vecka igår kväll och fatet var tomt i morse. Jag har lagt upp resten, så får vi se...
Duschat E kom 10.30 och bäddade säng. När hen satte sig på golvet lade Minnie sig i E's knä och fick gosa 5 minuter innan hon försiktigt motades ner så att jag kunde få strumpor på mig.
 
23 september det är måndag....

Dagens middagsmeny....

Marinerad ytterfilé

Att tillaga en marinerad ytterfilé på 260 g i AirFryern är både snabbt och enkelt, och det ger ett saftigt och smakrikt resultat. Här är hur du kan göra det:

Ingredienser:​

  • 260 g marinerad ytterfilé (fläsk, nötkött eller kyckling)
  • Eventuellt extra olja för pensling (om du vill ha en extra krispig yta)

Instruktioner:​

Tillaga ytterfilén:Lägg den marinerade ytterfilén i AirFryerns korg. Om du vill ha en krispigare yta kan du pensla ytterfilén med lite olja.
Tillaga ytterfilén i 12–15 minuter vid 180°C. Vänd den efter halva tiden så att den får en jämn yta på båda sidor.
  1. Kontrollera temperaturen:
    Kontrollera om köttet är genomstekt genom att använda en stektermometer. Innertemperaturen bör vara:För fläsk: cirka 70°C (för en saftig mitt)
    För nötkött: cirka 60-65°C för medium, eller högre för mer genomstekt
    För kyckling: minst 75°C
    Om innertemperaturen inte har uppnåtts, fortsätt tillaga i ytterligare 2-3 minuter och kontrollera igen.
  2. Låt köttet vila:När ytterfilén är färdig, ta ut den ur AirFryern och låt den vila i 5 minuter innan du skär upp den. Detta hjälper köttsaften att fördelas jämnt och gör köttet saftigare.
  3. Servera:Skär filén i skivor och servera med dina favorittillbehör, som exempelvis rostade grönsaker, potatis eller en fräsch sallad.

Tips:​

  • Om du gillar en mer krispig och rostad yta, kan du höja temperaturen till 200°C under de sista 2-3 minuterna av tillagningen.
  • Beroende på marinaden kan du också lägga till lite extra kryddor eller örter för att förstärka smaken.
Detta ger dig en saftig och smakrik ytterfilé som är perfekt till en snabb middag!

---

Med rostade rotsaker

Att rosta slantade morötter, potatis och sötpotatis i AirFryern ger dig krispiga och goda grönsaker på kort tid. Här är ett enkelt recept:

Ingredienser:

  • 3-4 potatisar (vanlig potatis)
  • 2 morötter
  • 1 sötpotatis
  • 2 msk olivolja
  • Salt och peppar efter smak
  • Eventuella kryddor som rosmarin, timjan, vitlökspulver eller paprikapulver

Instruktioner:

Förbered grönsakerna:Skala potatis, morötter och sötpotatis (eller lämna skalet på om du föredrar det).
Skär alla grönsaker i slantar, ungefär 0,5–1 cm tjocka, för jämn tillagning.
Krydda grönsakerna:Lägg de slantade grönsakerna i en stor skål.
Tillsätt olivolja och krydda med salt, peppar och eventuella andra kryddor. Blanda väl så att alla bitar täcks jämnt av oljan och kryddorna.
Tillaga grönsakerna:Lägg de slantade grönsakerna i AirFryerns korg i ett jämnt lager. Försök att inte stapla dem för mycket för att säkerställa att de blir krispiga.
Rosta grönsakerna i 15–20 minuter vid 180°C. Skaka korgen eller rör om grönsakerna halvvägs igenom tillagningen för att få en jämn rostning.
Kontrollera och servera:Kontrollera om grönsakerna är genomrostade genom att sticka en gaffel i dem. De ska vara mjuka inuti och ha en gyllene, krispig yta.
När grönsakerna är klara, servera dem direkt.

Tips:​

  • Om du vill ha extra krispiga grönsaker, kan du höja temperaturen till 200°C under de sista 2-3 minuterna.
  • Du kan också experimentera med andra kryddor, såsom chili flakes för lite hetta, eller färska örter som persilja eller koriander för en fräsch smak efter rostningen.
De rostade grönsakerna blir smakrika och härligt krispiga – ett perfekt tillbehör till nästan vilken måltid som helst!

Återkommer förhoppningsvis med bilder och betyg, om jag "överlever" experimentet.
😉
Jag får ju ta det i omgångar, då det är en pygméairfryer jag har.

Blir det rotsaker över, får det bli kvällssnacks vid datorn/TV'n
 
Lite cool, att det räcker med värktablett till sänggång och värktablett på morgonkvisten nu, sedan jag började på APPn. Tidigare har jag ätit "maxdos" under hela dagen...

Men det är väl inget att bry sig om...

Dags att trassla ut i kokvrån o försöka slanta rotsaker, utan att kapa fingrarna :D
 
Nästa gång, ska jag rosta rotsakerna i omgångar... morötterna blev lite aldente. Men jäsingen vad gott!
 

Bifogade filer

  • yf rostade rotaker.webp
    yf rostade rotaker.webp
    76,4 KB · Visningar: 16

Bukefalos, Hästnyheter, Radannonser

Allmänt, Barn, Dagbok

Hund, Katt, Andra Djur

Hästrelaterat

Omröstningar

Tillbaka
Upp