Kan bidra med erfarenheter från Kol & cocktail i närtid och Glada änkan som lunchrestaurang (dock säkert mer än sju år sedan). Absolut god mat, notera dock vad som står på deras hemsida om musiknivån: "Musiken är en viktig del av upplevelsen vid ett besök hos oss. Vi har en tydlig musikprofil anpassad efter veckans olika dagar och tider. Generellt spelar vi lite högre musik än genomsnittsrestaurangen där vi på fredagar och lördagar även har DJ på plats från 22.00."
Det kan vara mysigt och inga problem om man är ett litet sällskap. Men har även varit där med ett större sällskap (+ 10 pers) då det skulle hållas tal och sånt och det kolliderade med musiknivån, som de inte ville justera trots att vi bad om det.
Kol&cocktail i Malmö har även serverat ett av de bästa julborden jag ätit, fritt från köttbullar och sill men extremt mycket gott i salladsväg och skaldjur och ostar + kolgrillat då, både fisk och kött.
Glada änkan hade supergod gulaschsoppa och pannkakor till lunch på torsdagar + lika goda spättfileer och kladdkaka på fredagar men som sagt det är många år sedan och ingen erfarenhet från kvällsservering där. Skulle kanske säga att det är lite intimare lokal eller var då i alla fall men Kol &cocktail har nog fler vrår än där jag suttit också.
Gastro har gott rykte bland bekanta som varit där men det är bara "hearsay" från min sida. Sillen och Makrillen också värt att överväga, inte minst sommartid. Barrica mat- och vinbar har jag bara varit på en gång - faktiskt det sista "riktiga" restaurangbesöket pre-pandemin, sådär när det precis börjat snackas corona - men väldigt nöjd med det som serverades då.
Glömde Pålsjö krog och Creo! Också absolut värda att överväga lite beroende på vad man är ute efter.
(suck, nu blev det en liten överdos av tankar på god mat...)