- Svar: 46
- Visningar: 3 388
Numera finns möjligheten för hästägare att avliva sin häst hos Borås djurpark. På plats blir hästarna mat åt rovdjuren – ett beslut som fått både ris och ros från allmänheten.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
OBS: This feature may not be available in some browsers.
Har själv bara testat hamburgerkött som pålägg, var inte riktigt min smak men det är det många pålägg som inte är. Skulle vilja testa någon finare styckdetalj.Det kommer alltid gå att hitta en hästägare som tycker det är makabert som man kan ta med i intervjun. Som helst ser att lejonen får pellets eller nåt som inte går att identifiera som något.
Jag ser allra helst att mina blir livsmedel för människor, eftersom det är ett högkvalitativt kött, men det är svårt i vårt land - det finns en ganska utbredd uppfattning om att hästar inte ska ätas. Några har vi lyckats få slaktade för livsmedelsproduktion genom åren. De senaste åren har det blivit allt vanligare med kremering, vilket är ett extremt slöseri ur en massa olika perspektiv så hoppas det inte växer i alla fall.
Och trots att vi har ganska mycket av denna resurs (hästar som behöver avlivas) så är det svårt att hitta kött att köpa utöver korv och hamburgerkött som pålägg. När man också vill ha mer exklusiva köttdetaljer, ibland går det att hitta i gårdbsutiker eller köttbutiker - men tyvärr ovanligt.
Själv drar jag gränsen vid att äta någon av mina hästar men inga problem att äta häst eller att någon annan äter mina när den dagen kommer.Jag tycker ändå det är intressant hur många som talar stort om hur viktigt det är att de djurslag vi äter ska ha det bra/tas ju hand om såå bra av bonden men så fort någon börjar prata om att ta tillvara på en häst, som garanterat haft ett bra liv som högt älskad individ och som avlivas som sista utväg inte för köttets skull så blir det ramaskri om hur hemskt det är? Asså inte att man själv inte kan tänka sig äta häst (det kan jag fakriskt förstå, även om jag själv smakat häst som barn, fullt medveten om vad jag åt) men att det är så hemskt att andra äter/låter hästen bli mat? Det förstår jag inte??
Det enda jag kan tänka är att vi är så långt ifrån vad det är vid faktiskt äter, att det är lättare att se köttet i matbutiken som ett ting och inte en gång en högst levande individ med lika mycket känslor och personlighet som våra hästar, hundar, katter etc.
Att det just blir extra makabert, dels att man inte riktigt kan skilja på kropp och individ men oxå tvingast konfronteras med obehagliga känslor man skjutit undan ang köttkonsumtion. I dagens samhälle där den genomsnittliga människan är så pass oinvolverad i hur maten vi äter produceras?
För att äta en väl omhändertagen individ i slutet av dess naturliga liv borde väl rimligen vara än mer etiskt rätt än att äta ett helt friskt ungt djur som enbart dödast för köttet skull? Men de flesta jag stött på verkar ju rent instinktivt reagera helt tvärtom?
Vet inte, spånar bara fritt, är kanske ute i cyklar helt.
Samma här, jag skulle personligen inte vilja äta mina egna men har ingenting problem med att se hästkött på menyn.Själv drar jag gränsen vid att äta någon av mina hästar men inga problem att äta häst eller att någon annan äter mina när den dagen kommer.
Samma här, jag skulle personligen inte vilja äta mina egna men har ingenting problem med att se hästkött på menyn.
Håller med. Är det något djur som levt ett okej liv, med artfränder, motion och utevistelse, så är det våra hästarJag tycker ändå det är intressant hur många som talar stort om hur viktigt det är att de djurslag vi äter ska ha det bra/tas ju hand om såå bra av bonden men så fort någon börjar prata om att ta tillvara på en häst, som garanterat haft ett bra liv som högt älskad individ och som avlivas som sista utväg inte för köttets skull så blir det ramaskri om hur hemskt det är? Asså inte att man själv inte kan tänka sig äta häst (det kan jag fakriskt förstå, även om jag själv smakat häst som barn, fullt medveten om vad jag åt) men att det är så hemskt att andra äter/låter hästen bli mat? Det förstår jag inte??
Det enda jag kan tänka är att vi är så långt ifrån vad det är vid faktiskt äter, att det är lättare att se köttet i matbutiken som ett ting och inte en gång en högst levande individ med lika mycket känslor och personlighet som våra hästar, hundar, katter etc.
Att det just blir extra makabert, dels att man inte riktigt kan skilja på kropp och individ men oxå tvingast konfronteras med obehagliga känslor man skjutit undan ang köttkonsumtion. I dagens samhälle där den genomsnittliga människan är så pass oinvolverad i hur maten vi äter produceras?
För att äta en väl omhändertagen individ i slutet av dess naturliga liv borde väl rimligen vara än mer etiskt rätt än att äta ett helt friskt ungt djur som enbart dödast för köttet skull? Men de flesta jag stött på verkar ju rent instinktivt reagera helt tvärtom?
Vet inte, spånar bara fritt, är kanske ute i cyklar helt.