Glutenfri smulpaj?

Mabuse

Trådstartare
Någon som har tips på ett bra recept på glutenfri smuldeg? Eller annat bra recept utan gluten med rabarber. Helst inte specialmjölmixer, utan t ex havre, mandelmjöl etc som man kan använda till annat sen.
 
Är havre glutenfritt? I min familj gör vi som vanlig rabarbersmulpaj men med havre istället för vetemjöl. Det blir jättegott, men möjligen liite väl enkelt att bjuda på, beroende på vilka gästerna är.
 
Är havre glutenfritt? I min familj gör vi som vanlig rabarbersmulpaj men med havre istället för vetemjöl. Det blir jättegott, men möjligen liite väl enkelt att bjuda på, beroende på vilka gästerna är.

Jag brukar alltid ha lite vetemjöl i också - men bara havre funkar alltså? Vad har du i mer, bara smör o socker? Hade gärna gjort ett sånt lite knäckigare recept, brukar vara sirap i dem dock.

Det behöver inte bli så tjusigt, en enkel barnfamiljsfika i trädgården bara.
 
Jag brukar alltid ha lite vetemjöl i också - men bara havre funkar alltså? Vad har du i mer, bara smör o socker? Hade gärna gjort ett sånt lite knäckigare recept, brukar vara sirap i dem dock.
Ja, bara havre, smör och socker. Sen kan man experimentera, men det är familjstandard. Med muscovadosocker kan det nog bli lite mer knäckigt?

Någon gång har jag smaksatt rabarbern med angelika. Det blir galet gott. Man tar de spädare stjälkarna och bladen. Om det växer angelika där du är. Här i väst plockar jag vid klipporna vid vattnet.
 
Allra enklast (om det inte måste vara paj)
Rabarber, råsocker och stötta kardemummakärnor som steks i smör så att det blir lagom mjukt - serveras med glass - helst poklaglass (tycker jag)
 
Allra enklast (om det inte måste vara paj)
Rabarber, råsocker och stötta kardemummakärnor som steks i smör så att det blir lagom mjukt - serveras med glass - helst poklaglass (tycker jag)

Säkert gott, men vill gärna ha någon sorts kaka, så paj är väl lite gränslandet egentligen, men hittade inget bra glutenfritt att baka. Vill ha något helt färdigt som man kan ta fram.
 
Jag gör smulpaj på havregryn och havremjöl. Man behöver inte köpa mjöl om man inte vill, går bra att köra gryn i mixer till mjöl. Gör smuldegen som vilken annan smuldeg som helst :)
 
Jag brukar göra en frusen rabarbertårta som är glutenfri. Du kan googla på det så hittar du recept, men det är marängbotten och sedan vaniljvisp och rabarberkompott ihopblandat, sen fryses den och så på med jordgubbar innan servering. Enkelt och duger gott att bjuda på!
 
Har fått för mig att inte alla havregryn är glutenfria, men det kanske är fel?
Havregryn i sig är glutenfritt. Men vanliga havregryn har processats i samma anläggningar som vete och kan därför innehålla gluten. För att vara på den säkra sidan bör man köpa havregryn från den glutenfria hyllan. Dessa kan man ju använda som vanligt sedan om man vill.
 
Havregryn i sig är glutenfritt. Men vanliga havregryn har processats i samma anläggningar som vete och kan därför innehålla gluten. För att vara på den säkra sidan bör man köpa havregryn från den glutenfria hyllan. Dessa kan man ju använda som vanligt sedan om man vill.
Åh, tack för information. Då var det vad som avsågs med uttrycket "mjölfria havregryn" som jag såg i ett glutenfritt recept häromdagen. I övrigt är det alltså helt vanliga havregryn? Inte någon specialsort?
 
Jag brukar göra en frusen rabarbertårta som är glutenfri. Du kan googla på det så hittar du recept, men det är marängbotten och sedan vaniljvisp och rabarberkompott ihopblandat, sen fryses den och så på med jordgubbar innan servering. Enkelt och duger gott att bjuda på!

Det låter iofs gott, men också som att man behöver ha så gott om plats i frysen att man får in en hel tårta? Det har inte jag, inte ens nära. Alla recept där det hela ska stå i kyl/frys går bort, kyl/frys är små och fulla.
 
Det låter iofs gott, men också som att man behöver ha så gott om plats i frysen att man får in en hel tårta? Det har inte jag, inte ens nära. Alla recept där det hela ska stå i kyl/frys går bort, kyl/frys är små och fulla.

Det är ju tyvärr så, och jag brukar också ha det problemet... :(
 
Åh, tack för information. Då var det vad som avsågs med uttrycket "mjölfria havregryn" som jag såg i ett glutenfritt recept häromdagen. I övrigt är det alltså helt vanliga havregryn? Inte någon specialsort?
Havre innehåller inte gluten så egentligen är det ju vanliga havregryn ja. Det är hanteringen det handlar om. Att havren inte kontaminerats av andra sädesslag som innehåller gluten.
 
Någon som har tips på ett bra recept på glutenfri smuldeg? Eller annat bra recept utan gluten med rabarber. Helst inte specialmjölmixer, utan t ex havre, mandelmjöl etc som man kan använda till annat sen.

Om det är kaka du egentligen vill ha så kan jag tipsa om dessa två:

Nougathavrekaka

Chokladhavrekaka

12 dl havregryn
4 dl strösocker
400 g smält smör
4 äggvitor
kakao efter behag

Vispa äggvitorna hårda. Blanda övriga ingredienser mes varandra. Vänd sen ner äggvitorns försiktig, dom får inte förlora fluffet! In i ugnen 175 grader tills kakan har stelnat, ca 10 min.

Har du tålamod är ju mandelbiskvier himla gott och glutenfritt! Cheesecake på färskost och glutenfria småkakor till botten är också himla gott. Rulltårta/drömtårta görs på potatismjöl och är således också glutenfritt :)
 
Vad gäller vetemjölet i nougathavrekakan så kan du skippa det, sätt lite mer sirap så håller det ihop bra.
 
Havregryn i sig är glutenfritt. Men vanliga havregryn har processats i samma anläggningar som vete och kan därför innehålla gluten. För att vara på den säkra sidan bör man köpa havregryn från den glutenfria hyllan. Dessa kan man ju använda som vanligt sedan om man vill.
Jag är rätt säker på att inget med gluten får odlas på samma åkrar på x år för att man verkligen ska få undan gammalt vete och sånt också. Kan ha läst det på något av glutenfria paketen.
 
Jag brukar alltid ha lite vetemjöl i också - men bara havre funkar alltså? Vad har du i mer, bara smör o socker? Hade gärna gjort ett sånt lite knäckigare recept, brukar vara sirap i dem dock.

Det behöver inte bli så tjusigt, en enkel barnfamiljsfika i trädgården bara.
Sirap kan du ju använda men du får läsa innehållsförteckningen då vissa sorter kan innehålla gluten som jag förstått.

Jag har en ekologisk ljus i skåpet. Står att den bara innehåller rörsocker och salt så den är OK.

Jag gjorde en glutenfri rulltårta en gång. Hade för mig att det var mandelmjöl i men nu hittar jag bara med potatismjöl. Kompakt blev den, det blir det mesta glutenfria tycker jag, men smaken var det inget fel på.
 

Liknande trådar

F
Tjatter FÖR FJÄRDE ÅRET I RAD kör vi ytterligare en omgång av 90 dagar. 2024 års period sträcker sig mellan 1 januari - 30 mars på grund av...
5 6 7
Svar
131
· Visningar
6 173
Senast: zassoo
·
L
Kläder & Bli fin Jag hoppas att man får fråga om tips om kläder här! Men det är såhär att jag skulle vilja ha lite tips om var jag kanske kan hitta några...
2 3
Svar
48
· Visningar
3 167
Senast: LiviaFilippa
·
Hemmet Främst påslakan men även underlakan. Använde innan Hemtex eco smooth, de var mjuka och kliade inte men ändå inte för sladdriga. Nu finns...
Svar
13
· Visningar
678
Senast: Shaggy
·
Övr. Katt Nattdjur som dom är så kommer mina gärna igång lagom till att man ska sova/mitt i natten 😅 Någon som har bra tips på någon leksak som...
Svar
9
· Visningar
855
Senast: MJLee
·

Bukefalos, Hästnyheter, Radannonser

Allmänt, Barn, Dagbok

Hund, Katt, Andra Djur

Hästrelaterat

  • Skadade hästar och konvalescenter
  • Senskada pga spark
  • WE-tråden

Omröstningar

  • Tvättstugedrama
Tillbaka
Upp