Mabuse
Trådstartare
Om det är kaka du egentligen vill ha så kan jag tipsa om dessa två:
Nougathavrekaka
Chokladhavrekaka
12 dl havregryn
4 dl strösocker
400 g smält smör
4 äggvitor
kakao efter behag
Vispa äggvitorna hårda. Blanda övriga ingredienser mes varandra. Vänd sen ner äggvitorns försiktig, dom får inte förlora fluffet! In i ugnen 175 grader tills kakan har stelnat, ca 10 min.
Har du tålamod är ju mandelbiskvier himla gott och glutenfritt! Cheesecake på färskost och glutenfria småkakor till botten är också himla gott. Rulltårta/drömtårta görs på potatismjöl och är således också glutenfritt
Tack för receptet! Jag skulle ha varit tydligare, jag hade tänkt göra en rabarberkaka, alltså typ en sockerkaka med rabarber i. En utan matfett, tycker mjuka kakor med fett blir så tunga. 400 g smör i en kaka låter verkligen massivt!