Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
OBS: This feature may not be available in some browsers.
Broholmerns svans är som en stenhård pisk som sveps fram och tillbaka, precis i lagom höjd för små barns huvudhöjd...
Broholmerns svans är som en stenhård pisk som sveps fram och tillbaka, precis i lagom höjd för små barns huvudhöjd...
Ducka eller vända sig om är överlevnadsstrateginUngarna lär sig ducka snabbt?
Alla mina pappisar har viftat på svansen. De kan både göra så där att hela bakdelen åker från sida till sida till såna små snabba vift beroende på situation/känsla. De har kunnat snabbvifta både stående med svansen över ryggen och tex om de ligger och ”slagit den” mot underlaget.I corona-isolering hinner man få de mest udda tankar....
Min papillon har en vldigt lång och yvig svans. Är han glad, alert eller uppspelt bärs den över ryggen. Men flanerar han mest omkring, eller hittar något intressant spår ute i terrängen så släpar den efter. Vilket resulterar i att svansen är smutsig för det mesta.
Jag har också insett att han inte viftar på svansen!
Är han glad så flamsar han omkring med buren svans. Men svansen är stilla. Han har liksom bara två lägen. Uppfälld eller nedfälld svans.
Är det så på fler hundraser? att de inte viftar på svansen?
Jag växte upp med spetskorsningar och hade sedan flattar under väldigt många år. Efter det landade det en schäferkorsning hos mig. Alla har haft glada viftande svansar.
Lite olika på olika individer, men jag tänker nog att en glad hund svänger på kroppen och då svänger svansen också. Om bara svansen viftar men ryggen är stilla så tänker jag sällan "oj så glad", det brukar snarare vara undran, bedjande eller tom hot.
Med det sagt så kunde Sonic vara så glad att han slog sig själv i huvudet med svansen. Han var en STOR och ganska lång hund...
Haha, påminner mig om en mini bullterrier jag mötte. När den var glad så var den jätteglad och hela kroppen flög runt, när den några sekunder senare blev tjurig (för att matte ville åt "fel" håll) så blev den väldigt tjurig. SÅ tydlig och rolig liten hundNora viftar inte heller på svansen särskilt ofta. Hon viftar mer med hela sig när hon blir glad
Haha, påminner mig om en mini bullterrier jag mötte. När den var glad så var den jätteglad och hela kroppen flög runt, när den några sekunder senare blev tjurig (för att matte ville åt "fel" håll) så blev den väldigt tjurig. SÅ tydlig och rolig liten hund
Alla våra (3 Whippet och 2 grey) viftar supermycket. Och hoppar.Beauceronerna viftar mycket på svansen, framför allt Indigo, det räcker med att man möter hans blick så kommer det några svepanden med svansen. Ligger han ner och man pratar lite lugnt med honom så slår bara svanstippen. Är han uppspelt och extra glad är svansen hög och svajar rejält. Han är en glad hund och svansen hänger med i hans sinnesstämning, ständigt. Gammelhunden Sigge viftar inte så mycket längre men så är kroppen överlag tröttare, inte så konstigt kanske med tanke på att han fyllt 14 år. Han har dock aldrig varit fullt så mycket för att svansvifta som Indigo, det kan nog tänkas höra ihop med att han har en lite mer försiktig personlighet jämfört med Indigo som tror att hela livet och världen finns till för honom.
Dunit, whippeten, viftar förvånansvärt mycket på svansen - jag trodde inte vinthundar var så mycket för det men kanske är whippet lite annorlunda mot övriga vintisar? Han viftar massor på svansen när han träffar folk, kända som okända, samma sak med vänligt inställda hundar, då skuttar han ner i lekställning, viftar intensivt på svansen och "joddlar". Han viftar också mycket på svansen när man leker med honom eller om han leker själv med någon leksak. Men det är stor skillnad på hur mycket han viftar "i vardagslag" - pratar man med honom så kommunicerar han mycket med huvud, öron och ögon, men det är inte så att svansen börjar slå bara man tittar på honom eller säger något till honom - stor skillnad mot beauceronerna.