Jag tror inte att man ska äta samma mängd som en som har mycket mindre magsäck, däremot kan du ju testa att äta samma typ av mat och se om det har effekt och på samma vis som en viktopererad äter.
50% av måltiderna, alla 6, ska bestå av protein. 30 % av kolhydrater och 20 % av grönsaker. Typ så.
Ät 3 huvudmål och 2 eller 3mellanmål, äter du mindre mängd per mål så tre mellanmål tex.
Ät på liten tallrik, en assiett. Ögat är lätt att lura, det ser mycket ut.
Ät långsamt, slänger man sig i maten hinner kroppen inte reglera mättnadshormonen.
Sätt klockan så att du äter på fasta tider. Då lär du kroppen att du får mat då.
Testa att helt enkelt ta upp så mycket mat du brukar och ta sedan bort 1 fjärdedel av det igen. Ät 3 fjärdedelar. Äter du långsamt och kroppen lär sig att du får mat snart igen, samt att du äter mer protein som mättar så kanske du kan minska maten lite till. Till en nivå där du känner dig ohungrig helt enkelt, vare sig mätt eller hungrig mer vid varje mål.
Låt mat vara kvar på tallriken. Det är bara några timmar till du ska äta nästa gång, är du osäker på om du känner dig ohungrig så låt det vara mat kvar och prova dig fram helt enkelt.
Det här är svårt, att känna sig ohungrig. Äter man en gång om dagen, är hungrig, slänger i sig mat osv då är det svårt att veta hur det känns när man är ohungrig. Man får lära på nytt.
Du får testa dig fram om något fungerar på dig. Det är så olika för alla helt enkelt. Själv tror jag att äta en gång om dagen och fasta resten går fetbort. Att förbjuda godsaker går fetbort. Balans ska strävas efter.