Sv: Frysta morötter?
Raeman skrev:
Min erfarenhet av frusna morötter är att de ruttnar väldigt fort sen.
M.
Svarar flera i samma inlägg:
JÄSNINGEN torde vara obfintlig. De är djupfrysta, tinas i varmvatten under ett par timmar och serveras sedan.
TINA - FRYS - TINA händer inte, de fryser och sne är de frusna till våren
RUTTNA/HÅLLBARHET - de fryser och sen är de frusna till våren, så jag får LÄNGRE hållbarhet på dem genom att låta dem frysa. Däremot så japps, de ruttnar fort om de väl fått tina, men det är kanske en halv säck på våren jag får kasta pga det problemet, vintern igenom håller sig säckarna (köper ju kontinuerligt) frusna.
Att INTE låta dem frysa - jag har problem med det då jag har kallstall, och inte vill ha en 25-kilos säck med morötter inne i huset. Den går inte in i skafferiet, och står den någon annanstans blir MÖSSEN överlyckliga och dem vill jag inte ha in mer än det redan (antagligen) finns inne.
Kan ha dem i typ frigolitkartong eller frysbox även ute, men då får jag problem nummer två, att 25 kilo mor´ötter inte går åt innan de blir dåliga.
Så finns det inte hälsoaspekter på att låta dem frysa, tina dem i varmvatten under 2-3 timmar och sen utfodra så har jag bara FÖRDELAR av att de fryser =)