Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
OBS: This feature may not be available in some browsers.
Vi tog bort vår direkt när vi sett plåtarna, blandade inte in försäkringsbolaget ö h t (varken för undersökningen - som understeg självrisken i kostnad) eller livvärdet, eftersom de aldrig godkänt utdömning utan att man först försökt med beslag.
Själv står jag inte ut med att se en häst som bara får mer och mer ont, dag ut och dag in, så morgonen därpå var hon borta.
De flesta bolag vill att man provar olika lösningar så länge veterinärerna tycker det är försvarbart. Beror ju också på livvärdet, men har man inte sjukbeslag i försäkringen, är det ju helt kostnadsfritt för bolaget att "kräva" försök med beslag etc innan godkänd utdömning. Självklart under förutsättning att det är försvarbart rent djurhållningsmässigt. En häst med hovbenet direkt i sulan ska ju givetvis inte behöva förlänga sitt lidande.
Vi tog hem över natten och körde till slakteriet dagen därpå. På min klinik är de inte överlyckliga att behöva ta bort hästen där, men om det krävs av djurskyddsskäl får man så klart.
Du har fel!
En hovbensrotation går oftast tillbaka, bara hästen får bra verkning av hovarna.
1. en fånghäst får aldrig hovbensrotation om ägaren i det akuta stadiet inser att individen drabbas av fång och omgående sätter in rätt behandling, först med veterinär expertis och sedan med expertis på hovvården.
det var ingen - varken veterinär eller hovslagare som trodde att det var fång.