I början laddade jag ner en app från Monash university för att lättare hitta recept som funkar. Man kan äta väldigt mycket, det låter restriktivt men funkar bra. Dessutom äter man bara strikt lov FODMAP under ett par veckor för att se om det funkar. Blir det inte bättre finns ingen mening med att fortsätta. Funkar det börjar man lägga till sådant man har uteslutit för att hitta en nivå man klarar av. Jag äter smör och ost utan problem numera. Vanligt bröd, men inte lika mycket som tidigare. Håller mig till glutenfri pasta (det finns billig glutenfri pasta som är majsbaserad i större livsmedelsaffärer) och undviker lök. Det som verkar trigga min mage mest är just "glutenprodukter" och lök.
Jag började från Monash universitys hemsida, de har bra information:
http://www.med.monash.edu/cecs/gastro/fodmap/
Jag tycker inte alls att det var jobbigt eller restriktiv, särskilt inte på lång sikt eftersom tanken inte är att man ska hålla en restriktiv diet utan målet är att man ska äta en varierad kost, men lära sig vilka råvaror man reagerar på och äta mindre av dem.