Nej, sveler är tjockare, tror förresten inte att jag har smakat sveler, förmodligen är de inte lika vanliga i Nordland som söder över, för det är bara precis nu som mamma börjar prata om att de har gjort sveler (hon bor i Tröndelag nu)Det är inte sveler (eller lapper) du tänker på?
Serveras med en röra av smör och florsocker.
Färjorna har i princip en konstant tävling om att servera den perfekt svelen.
Lärde mig att gilla dom efter ett par år. Nu kan jag längta.
Vestlandslefsan är mumsig utflyktsmat och inte minst, bra att snaska på under bilfärden. Rinner inte, smular inte osv.
Sveler/lapper
Visa bifogad fil 66330
Så här ser feitlefser ut eller mösbrömlefse som den tydligen heter på standardnorska. Ser i receptet också att det inte är römme, utan ett ihopkok av brunost och mjölk som serveras till.
https://oppskrift.dagbladet.no/oppskrift/mosbromlefse
Finns ju en hel del typer av lefser Var faktiskt rätt kul att gå in på en norsk recepsite och söka på lefser, de har gjort en hel del uppdateringsattempt ser jag, tacolefse etc
Men tillbaka till traditionen
Sedan har vi mörlefse också, de är mer sötbröd och mindre skogshuggarmat än ovanstående feitlefser.
https://oppskrift.dagbladet.no/oppskrift/morlefse
Likasom med vestlandslefsen