Ingela_S
Trådstartare
Dagens I-landsproblem...Jag ska sluta på jobbet och bjuda på fika på min sista arbetsdag. Bland kollegerna finns både laktosintoleranta, glutenintoleranta, nötallergiker samt veganer, och jag som själv äter allt har dålig koll på vad som finns i allergivänligt format eller som kan bytas till något annat. Skulle vilja baka något själv, typ Snoddas (kärleksmums), choklad brukar alltid gå hem, men tips på annat tas tacksamt emot.
Kan man man byta vetemjöl till glutenfritt mjöl utan problem? Byta smör till olja? Ta bort äggen och lägga till lite extra (havre-)mjölk? Är det andra ingredienser som kan dölja gluten, mjölk eller animaliska produkter? Vill göra mitt bästa för att inte avsluta fem års anställning med att bli ihågkommen som "hon som gav X en allergichock"....
Kan man man byta vetemjöl till glutenfritt mjöl utan problem? Byta smör till olja? Ta bort äggen och lägga till lite extra (havre-)mjölk? Är det andra ingredienser som kan dölja gluten, mjölk eller animaliska produkter? Vill göra mitt bästa för att inte avsluta fem års anställning med att bli ihågkommen som "hon som gav X en allergichock"....