Vänder mig till er som är väl insatta i detta med foder.
Att hästen ska ha en kvot på minst 6 g protein på varje MJ är väl känt. Det är samma information om man läser böcker, pratar med veterinärer eller agronomer m.m.
Men..... Varför är det så? Det jag funderat på är vad som egentligen händer om man utfodrar en häst med en lägre kvot i foderstaten?
Om hästen tappar muskulatur är det ju uppenbart, men om hästen bibehåller en bra muskulatur.
-Finns det ändå risker?
-Kan det bli en negativ påverkan på hästen som inte är synligt för ögat?
-Finns det negativ påverkan på sikt?
Har försökt läsa mig till information om detta men finner ingenting. Bara att kvoten ska vara minst 6, men jag vill veta orsaken till det.
Någon som vet??
Att hästen ska ha en kvot på minst 6 g protein på varje MJ är väl känt. Det är samma information om man läser böcker, pratar med veterinärer eller agronomer m.m.
Men..... Varför är det så? Det jag funderat på är vad som egentligen händer om man utfodrar en häst med en lägre kvot i foderstaten?
Om hästen tappar muskulatur är det ju uppenbart, men om hästen bibehåller en bra muskulatur.
-Finns det ändå risker?
-Kan det bli en negativ påverkan på hästen som inte är synligt för ögat?
-Finns det negativ påverkan på sikt?
Har försökt läsa mig till information om detta men finner ingenting. Bara att kvoten ska vara minst 6, men jag vill veta orsaken till det.
Någon som vet??