Alltså, den här och flera trådar i liknande ämnen, får mig att undra över hur lite, och då menar jag extremt lite, det verkar som om man får lära sig i vanlig grundskola och gymnasium, om "hur mat (kan) odlas".
Med enkla grundkunskaper om hur jordbruk fungerar, så blir det så oändligt mycket lättare för folk i allmänhet, att förstå hur vår mat alls kommer till, alltså innan den förädlas och hamnar i affären.
Då menar jag alltså inte regelrätt jordbruksutbildning, utan just den nivå som finns om diverse företeelser som det är värt att veta något om. Man får lära sig om olika religioner, om kost och hälsa, om Sveriges och världens historia, lite naturkunskap och geografi, (vari enkla grunder om jordbruk borde ingå), men såvitt jag minns fanns det inte ens på min tid (lgr69) , något mer än ett omnämnande av existensen av jordbruk.
Jag tror att vi fick lära oss mycket mer om bergsbruk, eller skogsbruk...
Vi måste ha mat för att överleva!
Mat är viktigt, och att förstå jordbruk, är också att förstå hur mat kommer till.
Och har man mer faktakunskaper på grundläggande nivå, så blir det så mycket lättare att tolka tidningsartiklar och välja mat i affären...