Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
OBS: This feature may not be available in some browsers.
Samma här men gillar inte öl heller. Det ser så gott ut med ett glas rött vin men det är det sjutton inte......inte mörk choklad heller!
Motsätter mig å det grövsta.
Haha samma här! Sätter ALLTID i halsen om jag dricker ett glas vatten utan att ha fullt fokus på just att drickaKom på en till. Dricka vatten. Det är ju något alla kan, ta ett glas vatten och dricka när de är törstiga liksom.
Inte jag. Är jag törstig och vill dricka vatten måste jag koncentrera mig på hur jag dricker osv. Annars sätter jag i halsen.
Hur blir jasmin, basmati och sushiris med den metoden?Eh jo? Jag kokar alla möjliga risvarianter så och det har funkat utmärkt i över 10 år. Dessutom, när det började pratas mycket om arsenik i ris, började en del råda att just koka i för mycket vatten. Så här skriver Livsmedelsverket:
Ja, du får ju koka ditt ris hur du vill men du behöver ju inte låta som att jag är helt dum i huvudet och inte kan laga mat, då det dels är ett vanligt sätt att koka ris på och dels faktiskt är ett tips från Livsmedelsverket för att minska arsenikhalten.
Sushiris vet jag inte om jag har kokat nån gång. Jasminris och basmati blir bra i alla fall, är bara att anpassa tiden efter hur man vill ha det och efter man hällt av låta det stå med lock nån minut.Hur blir jasmin, basmati och sushiris med den metoden?
Tonen var det ju du som satte med "Så kokar man inte ris.".Men vilken ton? Det fetade har du läst in helt själv.
Tonen var det ju du som satte med "Så kokar man inte ris.".
Jag skrev "låta som". Det var du som började huggandet men skitsamma.Det är direkt otrevligt att du påstår att jag skulle ha menat att du vore dum i huvudet för att jag inte anser det vara korrekt metod att koka ris på. Förstår verkligen inte varför du hugger på det sättet.
Hur blir jasmin, basmati och sushiris med den metoden?
Men blir det lika klibbigt och fluffigt, sista perioden av kokandet är enbart svällande? Jag tycker det är väldigt stor skillnad på hur det blir när man kokar ris och annat beroende på metod man använder.Skillnaden är ju enbart att man häller av det överflödiga vattnet, när riset är färdigt. Dvs riset inte drar åt sig mer vatten än med andra "kokmetoder" så blir det såklart likadant.
Tillägg; det finns inget "fel sätt" att koka ris på liksom.
Jag är också helt kass på att prata ordentligt. Svär alldeles för mycket...Nu kommer jag fortsätta lite på spåret om att inte kunna prata med barn osv, vilket jag är dålig på, mycket beroende på bristande erfarenhet och eh... intresse. Men jag får nog lägga till "Kan inte sluta svära" på listan av saker som jag inte kan, men som verkar gå enklare för andra (andra spontana grejen är att jag inte kan vissla). Har aldrig funnits i min världsbild att jag skulle träffa någon med barn, eller skaffa egna, men sedan några månader så är jag trots allt tillsammans med en förälder. Vet naturligtvis att det inte är socialt acceptabelt att svära som en borstbindare i sällskap av barn, och har snappat upp att min partner ber om ursäkt till barnet varje gång det ändå kommer en svordom ur munnen. Så kom ihåg att göra detsamma vid något tillfälle säkert i stil med "fan, förlåt för att jag svär så mycket!" Responsen från barnet var att hen mumlade fram något att "det är vad man kan förvänta sig...." och det lät verkligen som att hen menade "från någon som dig", haha. Så iskallt var det dock inte, barnet försökte mest vara storsint och mena på att det ju är vanligt att folk svär, så jag inte skulle känna mig så kass
Kan NÅGON öppna del utan skvätt? Jag riktar dem rakt ner mot koppen så skvättet hamnar därPåmindes idag om att jag inte kan öppna de där små tetrapaketen med mjölk man får på flygplan utan att det skvätter. Men jag har lärt mig åt vilket håll det skvätter så jag får det numera inte på kläderna utan på bordet så jag kan torka upp det.
Jag uppfattade det inte heller så. Utan mer som något skoj. Jag tycker t ex att det är HELT fel att koka upp vatten först och lägga i potatis sen. Potatisen ska läggas i kallt vatten. Men slutresultatet blir samma.Det är direkt otrevligt att du påstår att jag skulle ha menat att du vore dum i huvudet för att jag inte anser det vara korrekt metod att koka ris på. Förstår verkligen inte varför du hugger på det sättet.
Ja! Hur gör folk? Jag lyckas knappt med brungrå kläderHa vita kläder.
Jag kan inte ens behålla kläderna vita i en kliniskt rent vaccum.
Jag lyckas tom få dem ovita när jag tvättar dem
Jag skrev "låta som". Det var du som började huggandet men skitsamma.