Den stora osttråden

Vilka ostar tycker ni är godast? Jag tycker Gruyère är väldans god 😝 Brillat Savarin vet jag inte riktigt om den är god eller om den är "too much"? Av svenska ostar gillar jag Västerbotten och vällagrad Grevé. Emmentaler är väldans god i potatisgratäng.
Och grönmögelost passar bra ihop med en rejäl biff.

Äter egentligen det mesta i ostväg, dessertost är smaskens. :d

Brillat Savarin är SÅ gott tillsammans med chips! Det låter udda, jag vet, men är så gott. Sourcream & Onion eller lantchips med gräddfil och gräslök. :love:

Gruyère är jättegott, har dock förätit mig lite.

En god chèvre är ju topp!

St Agur om den inte är för frän och stark i smagen är ju sååå gott!

Små crustader med gräddädel och lite svartvinbärsgelé som får gratineras i ugnen tills osten har smält är MUMS!
 
Har ALDRIG sett kavring i Danmark, bara i Sverige. Och har tänkt att det är ett normalt bröd i hela Sverige?

Har i USA finns hederlig Kavring ofta pa "etniska" hyllan i affarer och saljs med Tysk text och omslag. Det finns i varenda affar pa Ostkusten men ar mycket svarare att hitta har pa Vastkusten och ar en av de grejor jag saknar har.
 
Många ostar som är goda. Just nu är det bland annat en Applewood cheddar och Brebirousse som gillas, men självklart mycket annat också: Stilton, st agur, brillat savarin, tomme basque, royal faucon, primadonna och många andra redan nämnda.
 
Hej, jag heter Kakis och är ostoman :o

Mina favoriter är Herrgård mellanlagrad på mackan. Saknar dock Koggosten, tror inte den finns längre :( Men listan på andra ostar att bara njuta av kan göras låååång.
Favoriterna är Morbier och Brie de Meux AOP. Har ju en grym ostaffär i Möllans ost här i Malmö och försöker gå på deras provningar lite då och då :d
 
Jag saknar "riktiga" ostar ... som Vasterbotten, Prast ost (finns ibland pa IKEA), Brannvins ost och allt vad de mer vallagrade heter. Har har vi ocksa ost. VI har Cheddar och cheddar, Monterey Jack, Cheddar, c.h.e.d.d.a.r, CHEDDAR, colby, Cheddar, cheddar, ChEdDaR ... Jag saknar en Svensk ost disk :cautious: aven om man numera kan hitta en hel del SUPER dyra och mycket interessanta ostar som inte ar cheddar :eek:
 
Kavring med lagrad cheddar!

(Jag trodde att kavring gick hem hos alla? :confused:)

NEJ det göro det icke :yuck: ;)

När vi nu pratat Ole måste ju Svarta Sara nämnas. En stinkare även den men klart på en lättare nivå än Ole, tycker jag då (som inte gillar Olle men Sara är mums).

Grevé är en styggelse, liksom alla knappt lagrade smakar typ ingenting-ostar. :cautious:

En nyöppnad Gouda kan jag stå och äta rakt av, men när den varit öppnad ett tag blir den trist.
Gruyere in my heart, nom nom! Likadant med taleggio o motsvarande. Västerbotten kan jag äta både på ostbricka, på mackan och gärna i min ost&skinkpaj.. :d Till vissa sorters bröd (jag är en mackätare kan sägas :D) tycker jag åseda Gräddost m fl funkar fint pga krämigheten.

Igår åt jag gratinerad chevre med honung & nötter och rödbetor till, det är ju himmelskt!
 
Ost är mitt kryptonit!

Ost sabbar mina planer på att gå ner i vikt. Att få ned hunden i vikt. Att äta billigare. Att äta mindre animaliska livsmedel och närproducerat

Jag äter all ost, utom plast-ost (olagrade smörgåsostar). Jag lagar paj på ost. Äter ostfondue. Ost i sallad. Buffelmossarella med tomat & basilika. Risotto med berg av permesan, ost & pasta
 
Kvällens lilla ost. Friterad Västerbotten och portvin.
IMG_1770.webp
 
Åt en pizza med burrata på. Hade ju inte riktigt räknat med att det skulle vara en hel burrata lagd mitt på pizzan. ;) Men det var gott iaf.
 

Bukefalos, Hästnyheter, Radannonser

Allmänt, Barn, Dagbok

Hund, Katt, Andra Djur

Hästrelaterat

Omröstningar

  • Tvättstugedrama
Tillbaka
Upp