Jag har närstående som jobbar i branschen som vittnar om att en hel del restauranganställda med handskar typiskt helt har missförstått handskarnas funktion. På med handskarna innan passet, av med handskarna efter passet. Däremellan hanterar man 100-tals råvaror utan tanke på vad som transporteras utanpå handskarna mellan. (Men de drar ju inte själva på sig nåt skit som fanns på nån råvara såklart.)
Jag föredrar de som man antingen ser tar av/på sig handskar hela tiden eller de som tvättar händerna frekvent.
Det är ju antingen jätteslarv eller så slarvar man med deras utbildning.
Det där SKA man har lärt sej redan i skolan, hygien. Det är ren basic och inget annat.
Jag har
aldrig sett någon använda samma handskar hela dagarna.
Finns det såna anställda bortikring undrar jag om de bott under en sten. Har de inte kunskap om handhygien som är typ det första man lär sej i ett kök så hoppas jag att folk antingen anmäler, låter bli att gå dit eller faktiskt säger till.
Din närstående borde väl kunna dra saken till ytan om hen är i branschen och vet vart det förekommer? Det är inte ok.
Jag hade ringt miljö och hälsa på studs. Men som sagt, jag har inte sett att det förkommit nånstans.
Även om man står och håller på med exakt samma livsmedel så ska man byta handskar minst varje kvart.
Det är inga nyheter utan det har varit så i iaf arton år minst.. (så länge jag jobbat iaf)
Det sägs på varenda kurs. Det sägs i varenda utbildning.
Att man ska byta handskar OCH tvätta händer (det räcker inte med handskbyte) mellan varje moment. Man ska diska sina grejor knivar och byta skärbräda och skura sin bänk mellan varje livsmedelskategori. Det är inget man kan slarva med.
Att någon har samma handskar en hel dag tycker jag låter så osannolikt. Jobbar det alltså folk i kök bortikring som inte tvättar händerna på en hel dag?