Tillägg:
"Kontakta också kommunens miljö- och hälsoskyddskontor innan du börjar med gårdsförsäljning, torgförsäljning eller liknande, oavsett om du är lantbrukare, odlare, jägare eller fiskare. Kommunen bedömer om försäljningen behöver registreras som ett livsmedelsföretag eller inte. Om verksamheten bedöms som ett livsmedelsföretag i ledet efter primärproduktionen ska du leva upp till livsmedelslagstiftningens alla krav, bland annat de allmänna hygienreglerna och regler om spårbarhet som finns i den så kallade hygienförordningen samt kraven på märkning och livsmedelsinformation i den så kallade informationsförordningen. Se avsnittet ”Om du vill veta mer – hygienregler”, samt ”Andra regler”.
Om försäljningen inte behöver registreras hos kommunen räcker det med en registrering hos länsstyrelsen. Då gäller istället nationella hygien- och märkningsregler, de så kallade hygienföreskrifterna"
Finns lite att läsa här, för att få ett litet hum om det hela:
https://www.livsmedelsverket.se/glo...a/starta-foretag/forsaljning_sma-_mangder.pdf
Ovan är alltså bara ett sammandrag för att få lite koll, alla regler och allt annat viktigt finns inte med i den broschyren.