Du använder en gammal webbläsare. Den visar troligen inte denna och andra webbplatser på ett riktigt sätt. Du bör uppgradera eller använda en annan webbläsare.
Jag har alltid utfodrat med korn såhär gör jag iaf!
Kommer ut til stallet gör iordning betfor i alla 3 hinkar ställer undan dom och sedan rider och donar jag!
De sista jag gör är att fylla på kord övanpåbetfodern och allt annat som ska i!
Stället fram hinkarna kväll, morgon och intag.
Då blir kornet inte blött förrens man äller i de i krubban då betforen kommer ovanpå
Fast det är ju helt korn hon pratar om. Kornet ska ju ligga i blöt några timmar åtminstone om det är helt. Tar man varmt vatten går det lite fortare, men tid tar det.
Vad jag alltid hört så måste helt korn stöpas, alltså med kokhett vatten.
Det är för hårt för hästarna att tugga annars (en häst i vårt stall får helt korn som inte blötläggs, och det kommer ut helt i avföringen...)
Vet tyvärr inte hur länge det ska ligga i vatten.
Jag har fodrat min arab med hel korn(mm) i ca2år. Jag började med det för att vi inte gjorde av med en säck krossat korn inom rimlig tid.
Så här gör du...
Koka minst lika mycket vatten som mängden korn gärna mera (ex 5dl korn 1l vatten) häll detta över kornet och låt det stå i 45 min - 1 tim då är det så pass mjukt att hästen utan problem kan tugga det. Kolla bara så att det inte är för varmt när den ska äta.
Om du häller kallt vatten över kornet så bör den stå ganska länge tex över natten för att hinna bli tillräckligt mjukt.
Foder & Strö
Jag förstår att det säkert är en nära på omöjlig fråga att svara på, men jag vill ändå gärna få ta del av andras erfarenheter och tankar...
Cookies används för olika funktioner, trafikanalys, innehållsanpassning och annonser. Information om din användning av vår webbplats vidarebefordras till de sociala medier, annons- och analysföretag som vi samarbetar med. De kan kombinera informationen med annan information du tillhandahållit eller de har samlat in när du har använt deras tjänster. Våra regler och sekretesspolicy gäller. Genom att fortsätta använda denna sida godkänner du detta.