Jag tycker det där med fingervarmt är meckigt, så jag kör i bästa fall på rumstempererat, i sämsta fall på krankallt. Bakar ofta knådfritt, så ingen värme från nån bearbetning. Det fungerar oftast alldeles utmärkt, tar lite längre tid bara. Är det ovanligt kallt inne händer det att det är väldigt trögstartat, då sätter jag in degen i ugnen med lampan tänd så brukar det komma igång fint.Jag funderar på om detta med att värma degvätskan till 37 grader är ett relativt nytt påfund. Jag har en äldre kokbok och där finns det inga recept alls med varm degvätska utan det görs på kall vätska och färsk jäst. Jag vet också en gång när jag var vid matscenem på Bokmässan så var det en bagare som gjorde bullar. Han sa att det går utmärkt att använda kall vätska. Någon som har läst om detta eller har en teori?
Själv funderar jag på om det är så enkelt att det bara blir längre jästid med kall degvätska och att detta med varm vätska är tidsbesparande?