Baka liten kaka

Sv: Baka liten kaka

Kl.
Apropå kanelbullar:d
Hur gör ni för att smeten ska bli så härligt kladdig som när man köper (typ från 7elva).
När jag bakade bullar för nån månad sedan så följde jag receptet på mjölpaketet och smeten blev väldigt bra.:)
Sen när jag skulle ha i fyllningen så bredde jag på en massa smör och strödde på socker och kanel efter behag:D Självklart blev de goda, men jag vill ju ha mycket kladd i mina bullar:angel:
 
Sv: Baka liten kaka

jag brukar göra mycket mer fyllning mot vad som behövs just för att jag vill att dom skall va så där riktigt mumsiga inuti:d Jag brukar blanda ihop kanel,socker och en massa smör och blanda ihop till en gegga sedan breder ja det över vetedegen;)
 
Sv: Baka liten kaka

Sist jag gjorde så blandade jag ihop smöret med kanelen och sockret innan jag bredde på, så det blev en riktig smet. Ganska mkt av både socker och kanel så den blir rejäl i konsistensen. och så mkt på :devil:
 
Sv: Baka liten kaka

Tack för svaren båda två. :bump::bow:

Då gör jag en megasats med smör, socker och kanel nästa gång, och öser på för fulla muggar så ska det nog bli ännu godare bullar nästa gång.:D
 
Sv: Baka liten kaka

Ta mer av allt till fyllningen. Nu i helgen följde jag receptet och då var det 150 g smör, 1 dl socker, och kanelen höftade jag med men kanske 2-3 tsk. Idag hade jag nog snarare tagit 200 g smör eller även mer, samt mer socker. :)

Sen är det ju viktigt att lyckas med smeten, och hitta ett recept som man gillar!
 
Sv: Baka liten kaka

Usch vad duktig du är människa!

Tack "Lambo" vad glad jag blir, verkar ju vara ett av mina intressen att pyssla så kanske därför jag blivit bättre på det!?


Till er andra som frågar efter recept, har ni kikat längre bak i tråden? Ligger en massa recept ute... synd man måste gå bak & läsa.... på min blogg har jag ju alla recept jag använt till mina små kakor, men tyvärr så får man inte länka här.

Själv gör jag nog om den där chokladiga "tårtan" jag gjorde förra helgen. Ska ha lite kräftskiva med familjen & tänkt stå för både lite maträtter & dessert.
 
Sv: Baka liten kaka

A piece of cake med Leila, finns det någon godare bok?

NY Blueberry Cheescake har jag gjort senast, den är suverän!
 
Sv: Baka liten kaka

kl

Kära Kak-tråden! Jag behöver hjälp.

Jag ska (återigen..) bli flyttad på jobbet, och eftersom jag lämnar det hittills bästa stället vill jag smöra lite. Jag (och chefen....:angel:) är barnsligt förtjust i vit choklad, och jag vill ha tips och ideér på vad man kan göra med det. Det ska vara lätt att ta med sig, och helst kunna ätas kallt.

Jag har funderat på vitkladdkaka, men vad har man till det? Färska blåbär och hallon?

Hilfe!
 
Sv: Baka liten kaka

Annars, vit chokladpannacotta? Ska ätas kallt, sen vet jag inte vad 'enkelt att ta med sig' innebär, de görs ju i portionsglas...
 
Sv: Baka liten kaka

*kl*

Någon som har ett tips?
Jag tänkte baka kanelbullar denna trista regniga dag. Dock har jag ingen mjölk hemma, så där gick det i stöpet.
Funderar på o röra ihop en kladdkaka, men något roligare måste det ju finnas.
Sökte lite på cupcakes, men det var en massa creamcheese i vartenda recept.

Jag har basicgrejerna hemma, smör, ägg, mjöl, socker, vaniljsocker, bakpulver, jäst, kakao, blockchocklad, lite nötter, sirap, samt gräddfil.
 
Sv: Baka liten kaka

Är det inte bara cream cheese i frostningen till cupparna? Om det är så, då kan du ju göra en frostning på florsocker och vatten om du har det :)
 
Sv: Baka liten kaka

enkelt att ta med sig betyder väl mest att jag inte tänker göra nån superkladdig tårta som är uberdekorerad och jag vet inte..

jag lovade "cake" i ett svagt ögonblick, och jag är inte så förtjust i pannacotta själv eftersom jag aldrig får den bra med agar.. men tack för tipset! :)
 
Sv: Baka liten kaka

Idag gjorde jag en herdelig chokladkaka! Men riktigt vaniljsocker! Den blev riktigt smarrig :)
 
Sv: Baka liten kaka

Idag bakade jag från Leilas A piece of cake.

New York cheesecake med blåbär

300 g digestivekex (nästan en hel förpackning)
150 g osaltat smör (valio har osaltat smör)
1 dl strösocker
1 dl majsmjöl (majsstärkelse eller maizena går lika bra)
2 tsk vaniljsocker
600 g Philadephia (två stycken familjepack)
2.5 dl kesella 10% (nästan två förpackningar)
3 st ägg
1 dl vispgrädde
200 g vit choklad (gärna med citron/limesmak, vart man nu hittar det?)
1 dl frysta blåbär (som fått dra i lite socker så dom inte är så sura)

Gör så här

1. Sätt ugnen på 175 grader, varmluft. Smält smöret.

2. Krossa kexen i mixer och rör i det smälta smöret.

3. Packa blandningen hårt en form med löstagbar botten. Grädda botten i 10 minuter och låt den svalna.

4.
Blanda socker, majsmjöl och vaniljsocker i en skål. Häll i kesella och färskost och vispa krämigt med en elvisp.

5. Höj temperaturen i ugnen till 200 grader. Tillsätt äggen och vispa väl. Häll i grädden lite i taget under vispning.

6. Smält chokladen i ett vattenbad och rör ner den i smeten.

7. Fyll smeten över kakbotten och strö över bären på toppen. Grädda kakan i 30 minuter. Man kan täcka den med aluminiumfolie när den fått gyllene färg för att den inte ska bli för bränd. Stäng av ugnen och låt kakan stå kvar i eftervärmen i 30 minuter.

8. Låt cheesecaken stå i kyl över natten eller 6-8 timmar för att den ska sätta sig och bli lättare att skiva upp i snygga bitar.

Tips

Denna ljuvliga kaka är trevlig att servera med lite rårörda blåbär. Rårörda bär gör man enkelt genom att mosa samman bären med lite socker.
När det står varmluftsugn i receptet, men du bakar med vanlig ugn, höj temperaturen i din ugn med runt 20- 25 grader så blir det bra.

2_104478900.jpg
 

Bukefalos, Hästnyheter, Radannonser

Allmänt, Barn, Dagbok

Hund, Katt, Andra Djur

Hästrelaterat

Omröstningar

  • Tvättstugedrama
Tillbaka
Upp