Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
OBS: This feature may not be available in some browsers.
Hållbarhet på boxvin - våra rekommendationer
Hur länge håller ett boxvin, både oöppnat och öppnat?
Systembolagets rekommendationer när det gäller hållbarheten för en oöppnad box med rött vin är ca 10 månader från tappdatumet, för vitt/rosé vin är det ca 8 månaders hållbarhet. När du har öppnat en box med rött vin kan den hålla så länge som 6 veckor om den förvaras i kylskåp. För ett vitt/rosé vin är siffran något lägre 3-4 veckor. Om boxen förvaras i rumstemperatur blir hållbarheten hälften så lång. Drycken kommer också att förlora i smak beroende på hur mycket som är kvar i boxen, ju mindre dryck - desto kortare hållbarhet.
För tio år sedan var jag ihop med en miljonär. Vi åt alla mål mat ute, även frukost och kvällsmat med få undantag. Vi åt aldrig på sunkiga hak utan på fina ställen. På den tiden var jag magsjuk ca fyra gånger om året, eller mer. Så nej, flådiga och/eller välbesökta ställen behöver inte betyda att det är fräscht nog
Och som nån sa, och jag sagt tidigare: Du borde ta tag i dina nojor. Du oroar dig ju för precis allt.
Fast det behöver ju inte betyda att du blev magsjuk av restaurangerna, det kan ju ha varit vad som helst.
Under fem år drabbades jag av magsjuka flera gånger om året. När jag och miljonären gjorde slut så var det också slut på sötebrödsdagarna och studenten fick lov att börja leva som folk igen - och sen dess har magsjukan hållit sig borta - i tio år... Ingen slump.