Det är dock inte så mycket mening med handsprit om man inte tvättar händerna noga först - kan vara bra att veta så att man inte invaggas i falsk trygghet.
Han får helt enkelt gå in o tvätta händerna innan han stoppar dem i munnen.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
OBS: This feature may not be available in some browsers.
Det är dock inte så mycket mening med handsprit om man inte tvättar händerna noga först - kan vara bra att veta så att man inte invaggas i falsk trygghet.
En dansk kollega blev matförgiftad på ett matställe inte långt från mitt jobb och hamnade på sjukhus i fyra dagar. Nu får han inte äta kyckling om han är på besök.
Själv äter jag väldigt sällan kyckling, jag gillar inte hanteringen av djuren under uppfödningen och slakt.
Är det verkligen så få som hänger med lite i nyhetsflödet? Rapporterna har haglat i alla medier om att man funnit campylobacter i färsk svensk kyckling.
http://www.expressen.se/halsoliv/halsa/efter-kycklinglarmet-4-vanliga-fragor/
Jag läste en intervju med ett smittat par. Det var ingen vanlig magsjuka, de hade varit riktigt, riktigt sjuka. Så här gäller inte "jag är inte rädd för lite magsjuka".
Men om du inte äter kyckling är det väl inte särskilt konstigt? Hjärnan sållar ju rätt friskt när det gäller vad som är relevant för en själv. Man ser inget om räntor om man inte har bostadslån osv.Nu är jag inte på något sätt representativ för resten av befolkningen, men iom att jag inte äter kyckling/kött öht passerar såna här nyheter i periferin. Jag bryr mig helt enkelt inte eftersom jag inte anser att jag berörs av det och missar därmed ofta liknande nyheter med köttlarm osv
Precis, en granne hamnade på sjukan i somras med så gott som utslagna njurar pga. dåligt grillad kyckling, den hade inte blivit genomgrillad. Det är ju likadant med allt man stoppar i munnen, är man känslig eller livsmedlet kontaminerat och bakterierna eller vad som nu finns i djuret (trikiner tex som finns i både vildsvin och grävling bla.) inte är oskadliggjort pga. för låg temperatur vid tillagningen så kan det bli tråkigheter. Själv är jag inte orolig för jag har "plåtmage" men är det livsmedel som kan innehålla saker som kan ställa till det och som jag inte vet nåt om hanteringen av (lax, räkor mm.) så avstår jag.Jo, men det kommer alltid upp i sådana här trådar: "Äsch, jag äter och har aldrig blivit dålig" och tyvärr tror jag kunskapen om vad hur man ska hantera kyckling inte är speciellt bra hos många och man har inte koll på hur pass allvarligt det kan bli.
Vi kom hem från Thailand i lördags kväll och nu ligger maken med magsmärtor, diarré, feber, frossa och ont i kroppen. Svårt att veta än om det är en "vanlig" maginfluensa som han smittats av, eller om det rör sig om campylobacter.
Ja, men är restriktiv med var. Jag blev smittad från okänd källa förra vintern och blev riktigt dålig. Var inne på akuten och fick dropp eftersom jag varken kunde få i mig något eller behålla något. Utan tvekan det värsta sjukdomsmässigt som jag har upplevt.Vågar ni äta kyckling nu?
Jag har inte följt med i debatterna men de på jobbet hävdar att man absolut inte ska äta kyckling nu.
Hur farligt är det?
Det är väl där nånstans det oftast brister, det räcker inte med att spola redskap och händer under kranen utan det måste till tvål och diskmedel också samt att inte torka händerna på samma handduk som man torkat händerna på när man slabbade med styckningen eller plockade med den råa kycklingen.Dock tar detta inte bort riskerna och kraven på handhavandet i köket.
En liten tanke på de som tror sig klara sig undan när man köper fryst. Nej, de bakterier som finns på kycklingen finns där oavsett i fryst eller färskt skick. Bakterier dör inte i frysen! De ligger vilande dock, så för längre förvaring är frys att rekommendera - men upptiningen är viktig att den sker korrekt. Felaktig upptining kan göra att bakterietillväxten blir större än om man förvarat den färska varan korrekt från början.
Och som svar på ts - ja, jag äter kyckling. Jag har alltid varit medveten om att kyckling innehåller bakterier och det är därför korrekt tillagning och att alltid använda rena och separata verktyg är av yttersta vikt. Jag undviker tex att grilla kyckling för att jag tycker det är svårt att få till bra och säkert. Jag äter kyckling både hemma i Sverige och utomlands, både hemma hos folk och på restaurang. Men är den rosa äter jag såklart inte. Vi har en löjlig övertygelse om att vi är så himla mycket bättre på hygien i Sverige än andra länder - det är vi inte och mänskliga faktorn, kostnader och press finns överallt.
Om jag förstått rätt så dör Campylobakterna så fort man uppnått 57 grader. Problemet är att när det skett inne vid benen så är resten torrt och tråkigt. .
En liten tanke på de som tror sig klara sig undan när man köper fryst. Nej, de bakterier som finns på kycklingen finns där oavsett i fryst eller färskt skick. Bakterier dör inte i frysen! De ligger vilande dock, så för längre förvaring är frys att rekommendera - men upptiningen är viktig att den sker korrekt. Felaktig upptining kan göra att bakterietillväxten blir större än om man förvarat den färska varan korrekt från början.
Och som svar på ts - ja, jag äter kyckling. Jag har alltid varit medveten om att kyckling innehåller bakterier och det är därför korrekt tillagning och att alltid använda rena och separata verktyg är av yttersta vikt. Jag undviker tex att grilla kyckling för att jag tycker det är svårt att få till bra och säkert. Jag äter kyckling både hemma i Sverige och utomlands, både hemma hos folk och på restaurang. Men är den rosa äter jag såklart inte. Vi har en löjlig övertygelse om att vi är så himla mycket bättre på hygien i Sverige än andra länder - det är vi inte och mänskliga faktorn, kostnader och press finns överallt.