Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
OBS: This feature may not be available in some browsers.
Varför, vad har jag nu missat?
Äh, jag äter mycket kyckling, på tal om bär-tråden äter jag dagligen utländska frysta hallon utan att koka osv. Bryr mig aldrig om såna där varningar och har (peppar peppar) aldrig varit magsjuk på mina 31 år..
Nä brukar inte göra tårta alls, och skulle jag det, blir det nog jordgubbar hallonen har jag i kvargen hemmaDå hoppas jag att du inte bjuder någon som är känslig på tårta med okokta bär. Jag kan bli enormt sjuk och faktiskt riskera att dö av vissa smittämnen som en normal person klarar av utmärkt.
Nä brukar inte göra tårta alls, och skulle jag det, blir det nog jordgubbar hallonen har jag i kvargen hemma
Absolut, men frågeställningen handlade väl inte om att bjuda andra, utan om man själv åt kyckling nu.Min poäng var att ska man bjuda andra kanske man ska ta varningar och rekommendationer på lite större allvar än om det bara gäller sig själv
Absolut, men frågeställningen handlade väl inte om att bjuda andra, utan om man själv åt kyckling nu.
Jag gissar att anläggningen det handlade om är en svensk sådan? Är det svensk kyckling som serveras när du äter ute?Jag är inte rädd för att äta kyckling så länge jag vet att den är korrekt tillagad. Dvs har jag gjort den själv är jag inte ett dugg orolig men just nu beställer jag inte kyckling när jag är ute och äter.
Vet inte om jag missat något men särskilda redskap och genomstekt - nåt mer är det väl inte som är speciellt med kyckling?Jo, men det kommer alltid upp i sådana här trådar: "Äsch, jag äter och har aldrig blivit dålig" och tyvärr tror jag kunskapen om vad hur man ska hantera kyckling inte är speciellt bra hos många och man har inte koll på hur pass allvarligt det kan bli.
Jag gissar att anläggningen det handlade om är en svensk sådan? Är det svensk kyckling som serveras när du äter ute?
Vet inte om jag missat något men särskilda redskap och genomstekt - nåt mer är det väl inte som är speciellt med kyckling?
Jag är fullt medveten om hur kyckling ska hanteras, men du syftar kanske på att folk med stål-mage som jag inte bör uttala sig så "de andra" kanske slutar vara försiktiga..?Jo, men det kommer alltid upp i sådana här trådar: "Äsch, jag äter och har aldrig blivit dålig" och tyvärr tror jag kunskapen om vad hur man ska hantera kyckling inte är speciellt bra hos många och man har inte koll på hur pass allvarligt det kan bli.
Jag har bara snappat upp att man ska vara försiktig med färsk kyckling, och tolkat det - kanske felaktigt - som att det är okej om den varit fryst. Och ätit utan att vara mer försiktig än vanligt.Vågar ni äta kyckling nu?
Jag har inte följt med i debatterna men de på jobbet hävdar att man absolut inte ska äta kyckling nu.
Hur farligt är det?
Jag är fullt medveten om hur kyckling ska hanteras, men du syftar kanske på att folk med stål-mage som jag inte bör uttala sig så "de andra" kanske slutar vara försiktiga..?
Jag har bara snappat upp att man ska vara försiktig med färsk kyckling, och tolkat det - kanske felaktigt - som att det är okej om den varit fryst. Och ätit utan att vara mer försiktig än vanligt.
Jag är inte rädd för att äta kyckling så länge jag vet att den är korrekt tillagad. Dvs har jag gjort den själv är jag inte ett dugg orolig men just nu beställer jag inte kyckling när jag är ute och äter.
Maken blev dålig av campylobacter i vintras. Sov i stort sett i flera dagar tills han pratade med vårdguiden som sade till honom att åka in. Sagt och gjort.
Det visade sig sen vara campylobacter, och det var vad de gissade på, eller liknande, (efter röntgat buk osv för att utesluta andra orsaker) och hade som tur var gett honom rätt antibiotika innan de fick odlingssvaren. Så fort han fick antibiotikan så blev han bra igen.
Men speciellt roligt var det inte. Jag klarade mig dock utan några besvär alls.
Vi hade ätit kyckling några dagar innan. Men vi har också egna höns och han snusar, så kan också vara att han stoppat i snus efter att ha fixat hos hönsen. Vi har nu satt handsprit utanför hönsgården så det är lätt att ta när man varit där.