Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
OBS: This feature may not be available in some browsers.
jag har nu pratat med slakteriet och det går tydligen inte alls tills så som min bekanta sagt. Det är med vanlig bult, dock stämmer det att det sker i en paddock.
Så sorgligt att läsa något så bedrövligt! Hur kan man ens tänka på "köttet" efter någon som har burit runt på en i en sadel? Må Gud förbjude att den här typen av avlivning inte existerar utan endast är en missuppfattning! Skaffa inte djur om de inte kan erbjudas ett värdigt slut! Fy, så ledsen man blir!!
Vi har väl helt enkelt olika syn på detta. För mig finns det inte på kartan att kunna äta ett djur som jag har haft i min ägo! Det finns annat att livnära sig på än kött och att ev råka på sin häst i köttdisken känns helt vidrigt. Resursslöseri i all ära men då är det så. Ingen ska få mumsa på min häst i alla fall, det är då ett som är säkert!!
Vilket alternativ väljer du?
1. Avlivning med separat kremering (kan kosta bortemot 15 000)
2. Avlivning och nergrävning (kräver egen mark samt tillstånd från länsstyrelsen. I detta fallet är det likmaskar som mumsar på hästen)
3. Avlivning och destruktion. När hästen är död lastas den på en container där det redan ligger flera kadaver i variernade grad av förruttnelse. När containern är full transporteras den till en destruktionsanläggning där djurkropparna mals huller om buller för att bli exempelvis värme i bostadshus.
Själv väljer jag lätt det fjärde alternativet: slakt där köttet kommer till användning.
jag har nu pratat med slakteriet och det går tydligen inte alls tills så som min bekanta sagt. Det är med vanlig bult, dock stämmer det att det sker i en paddock.