Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
OBS: This feature may not be available in some browsers.
Ja, och att köpta maränger oftast inte innehåller en gnutta ägg. Däremot skummjölkspulver...Livsmedelsbluffar är ganska vanligt. Hur många skulle ha gissat att det som marknadsförs som Polaricas "Renskav från vildmarken i norr." med fina bilder från Lappland är producerad på stora renfarmer i Nya Zeeland?
Det är hjorten som kommer från NZ. Renen är från Norden eller Ryssland.Livsmedelsbluffar är ganska vanligt. Hur många skulle ha gissat att det som marknadsförs som Polaricas "Renskav från vildmarken i norr." med fina bilder från Lappland är producerad på stora renfarmer i Nya Zeeland?
Det är hjorten som kommer från NZ. Renen är från Norden eller Ryssland.
Nu har de ju forskat fram att det finns fem diabetestyper.Eller diabetes typ 1 och 2.
Svensk honung är inte utblandad, eftersom det svenska regelverket säger att det inte får vara utblandat med något för att få kallas honung. Så nej det är inte mycket av den svenska honungen som är utdrygad med sockervatten. Det där med "sägs det" är nog det som lurar mest folk... Lite som som att säga att man får bättre vård av läkarna om man betalar lite extra på sidan faktiskt, sägs det... Eller som @Diabetikern har fått höra att diabetes botas med kanel, faktiskt. Sägs det...fast mycket av sådan honung som säljs i vanlig matvarubutik är "utdrygade" med sockervatten, faktiskt. Sägs det.
Eftersom "äkta vara" skulle bli betydligt dyrare.
Är det? Jisses nu måste jag kolla ursprunget nästa gång jag köper renskav.Livsmedelsbluffar är ganska vanligt. Hur många skulle ha gissat att det som marknadsförs som Polaricas "Renskav från vildmarken i norr." med fina bilder från Lappland är producerad på stora renfarmer i Nya Zeeland?
Vilket iofs är superduper när man har äggallergiker på besök.Ja, och att köpta maränger oftast inte innehåller en gnutta ägg. Däremot skummjölkspulver...
Fast jag förstår inte varför folk skulle bli så äcklade av just magarin. Mycket mattillverkling kan upplevas som osmaklig när det sker industriellt...
Ja jo, men det är ju större risk att en mjölkproteinallergiker köper dem utan att kolla på innehållsförteckningen eftersom maränger inte ska innehålla mjölk utan ägg...Vilket iofs är superduper när man har äggallergiker på besök.
Jag är ganska säker på att typ flytande mörk Akaciehonung från, annat land, är utblandad, för att hålla den flytande. Aha, eller värmebehandla. Iofs alla jag tittat på verkar säga "naturligt flytande".Svensk honung är inte utblandad, eftersom det svenska regelverket säger att det inte får vara utblandat med något för att få kallas honung. Så nej det är inte mycket av den svenska honungen som är utdrygad med sockervatten. Det där med "sägs det" är nog det som lurar mest folk... Lite som som att säga att man får bättre vård av läkarna om man betalar lite extra på sidan faktiskt, sägs det... Eller som @Diabetikern har fått höra att diabetes botas med kanel, faktiskt. Sägs det...
Tror inte det finns renar på Nya Zeeland överhuvudtaget.Är det? Jisses nu måste jag kolla ursprunget nästa gång jag köper renskav.
(aha fortsatte läsa tråden nedåt)
Tror inte det finns renar på Nya Zeeland överhuvudtaget.
Sant, jag skulle nog inte tänkt på det. Iofs om det lagas middag med mjölkproteinallergiker brukar vi läsa på innehållsförteckningarna.Ja jo, men det är ju större risk att en mjölkproteinallergiker köper dem utan att kolla på innehållsförteckningen eftersom maränger inte ska innehålla mjölk utan ägg...
Du skrev renskav i ditt inlägg.Det var ju det jag sa. Så himla intrikat är bluffen.
(Det gällde kronhjortsskav, inte renskav.)
Du skrev renskav i ditt inlägg.
Hur menar du? Det som stod i inlägget är inte sant.Ja, men läser man resten av inläggen efter det så ser man konversationen.
Aha, Akaciahonungen var tvärtom den enda honung som lätt stannar flytande utan uppvärmning eller socker enligt ngn sida. Och mörk honung stod det någon annanstans.Jag är ganska säker på att typ flytande mörk Akaciehonung från, annat land, är utblandad, för att hålla den flytande. Aha, eller värmebehandla. Iofs alla jag tittat på verkar säga "naturligt flytande".
"Man tillsätter socker till honungen annars skulle den inte bli söt". Var börjar man förklara någonstans?
Grejen är just från ett annat land än Sverige, då gäller andra regler. Men honung som är producerad i Sverige är inte utdrygad eller utblandad eftersom det strider mot det svenska regelverket. Hittar man svensk honung, tillverkad i Sverige som är utdrygad så skulle jag höra av mig till livsmedelsverket.Jag är ganska säker på att typ flytande mörk Akaciehonung från, annat land, är utblandad, för att hålla den flytande. Aha, eller värmebehandla. Iofs alla jag tittat på verkar säga "naturligt flytande".