Du använder en gammal webbläsare. Den visar troligen inte denna och andra webbplatser på ett riktigt sätt. Du bör uppgradera eller använda en annan webbläsare.
Det bästa proteinfodret är det som täcker upp grovfodrets brister, och det varierar ju såklart från fall till fall.
Generellt så föredrar jag dock lucernhack, annars Hippo Alfa eller Kraffts pelletterade produkter Groov125 eller Protein.
Soja är också trevligt om det behövs mycket protein, men det är så stora säckar att köpa till bara en häst, så jag brukar försöka lösa det med andra fodermedel.
Beror väl lite på hur mkt protein du behöver. Jag föredrar lusern (kraffts 105g smrp/kg foder) i första hand. Andra bra foder är Krafft pluss grön (200g smrp/kg) och Krafft protein (330g/Kg smrp) . Soja (ca 390g smrp/kg ). Soja är billigaste alternativet av kraftfodren.
Säger som de andra: Det beror på hur mkt protein som krävs vilket proteintillskott som passar i just ditt fall.
Har du ingen analys på ditt hö/silage så är det bäst att inte experimentera med starka proteinmedel som t ex soja. Då skulle jag stödfodra med lusern - byta ut delar av höet mot lusernhack kanske.
Foder & Strö
Jag upplever min häst lite öm i huden, pälssättning på gång gissar jag?
Det är ju bara protein som det finns bevis för ökat behov av men...
Hundavel & Ras Kanske en dum fråga, men har du testat att skriva till de som håller i kurserna och sagt just detta samt förklarat varför?
Troligen får...
Ekonomi & Juridik Har ni egna hästar i verksamheten så lär ni beskattas för det. Heter det sköntaxeras? Så ni får betala för era egna hästar installning...
Cookies används för olika funktioner, trafikanalys, innehållsanpassning och annonser. Information om din användning av vår webbplats vidarebefordras till de sociala medier, annons- och analysföretag som vi samarbetar med. De kan kombinera informationen med annan information du tillhandahållit eller de har samlat in när du har använt deras tjänster. Våra regler och sekretesspolicy gäller. Genom att fortsätta använda denna sida godkänner du detta.