Sv: Vilket av följande torrfoder hade du valt och varför?
Delvis KL
Jag tycker det är spännande att det just nu verkar vara spannmål som är den stora boven. När vi skaffade vår första hund för drygt 40 år sedan var det fisk som var det som absolut inte fick förekomma i hundmat! Lite intressant var att många av de som köpte fiskfritt foder gav torrfisk som tugg/godis! Nu köper jag spannmålsfritt foder och min man ger hunden ostmackor och pannkaka...
Jag reagerar på att ett par av fodren innehåller svart vinbärsgelé. Möjligen är jag färgad at att förgäves försöka slippa sockertillsatser i manniskomaten, men varför i hela fridens dar kan man inte ta råsaft av vinbär i stället för att blanda den med ca 50% socker för att koka gelé? Eller har jag missat något i tillverkningen?
Jag hoppas det är OK att föra in ett par frågeställningar till, här är en till som saknar grundutbildninge på hundfoder!
Magnussons bakar sin hundmat i stället för att extrudera. Är det något som verkligen betyder något för hunden, eller är det i samma klass som t ecx "lagom stora, knapriga bitar"-marknadsföring?
Vissa foder innehåller både t ex kyckling och torkad kyckling. Finns det några regler så man måste ange om råvaran är torkad, eller kan ett foder där det enbart står kyckling i själva verketi nnehålla torkad sådan? Jag gissar att torkad råvara är billigare,men innebär det någon skillnad för hunden?
Hur väljer man för att få ett bra förhållande daglig mängd foder/hull på hunden? När bör man byta till något med högre energiinnehåll i stället för att öka mängden och tvärtom. Finns det någon ungefärlig gräns för max/min i förhållande till hundens vikt eller något liknade?
Finns det någonting som talarr för "rasfoder" tex att t ex en labrador och en golden i grunden skulle ha lite olika behov och att detta i så fall rimligtvis skulle vara större än skillnaden mellan en utställningsavlad och en jaktavlad retriever?
Delvis KL
Jag tycker det är spännande att det just nu verkar vara spannmål som är den stora boven. När vi skaffade vår första hund för drygt 40 år sedan var det fisk som var det som absolut inte fick förekomma i hundmat! Lite intressant var att många av de som köpte fiskfritt foder gav torrfisk som tugg/godis! Nu köper jag spannmålsfritt foder och min man ger hunden ostmackor och pannkaka...
Jag reagerar på att ett par av fodren innehåller svart vinbärsgelé. Möjligen är jag färgad at att förgäves försöka slippa sockertillsatser i manniskomaten, men varför i hela fridens dar kan man inte ta råsaft av vinbär i stället för att blanda den med ca 50% socker för att koka gelé? Eller har jag missat något i tillverkningen?
Jag hoppas det är OK att föra in ett par frågeställningar till, här är en till som saknar grundutbildninge på hundfoder!
Magnussons bakar sin hundmat i stället för att extrudera. Är det något som verkligen betyder något för hunden, eller är det i samma klass som t ecx "lagom stora, knapriga bitar"-marknadsföring?
Vissa foder innehåller både t ex kyckling och torkad kyckling. Finns det några regler så man måste ange om råvaran är torkad, eller kan ett foder där det enbart står kyckling i själva verketi nnehålla torkad sådan? Jag gissar att torkad råvara är billigare,men innebär det någon skillnad för hunden?
Hur väljer man för att få ett bra förhållande daglig mängd foder/hull på hunden? När bör man byta till något med högre energiinnehåll i stället för att öka mängden och tvärtom. Finns det någon ungefärlig gräns för max/min i förhållande till hundens vikt eller något liknade?
Finns det någonting som talarr för "rasfoder" tex att t ex en labrador och en golden i grunden skulle ha lite olika behov och att detta i så fall rimligtvis skulle vara större än skillnaden mellan en utställningsavlad och en jaktavlad retriever?