Sv: Veterinär el. hovslagre vid hovböld?
Är man inte godkänd så är man inte. Då ska man lämna över arbetet om det innefattar moment som man inte har formell behörighet att göra. Alternativt om man kan anses ha reell kompetens för det, kan godkänd hovslagare delegera till vederbörande.
Om det är så att det finns godkända hovslagare som, enligt vad några här säger, inte har kompetens kan ev också bero på att man "släppte igenom" ett antal som hade den gamla certifieringen. Däribland vet jag t ex några som ansökte och fick certifiering FÖRE de var klara med sin gundutbildning.
Sen hade man från början höga krav för att ge nya godkännanden. Godkänd fortbildningsexamen var ett alternativ. Sen har man tunnat ut kraven allteftersom. Man har bl a godkänt folk som bara gått fortbildningsblocken men INTE klarat examen. Illvilliga rykten säger att man kommer att tvingas sänka ribban eftersom det inte finns tillräckligt många godkända.
Att det skulle vara betungande för "duktiga" hovslagare att gå fortbildningen är väl bara tjurbajs. Fortbildningsblocken omfattar fem helger och en heldags examen. Kan det vara så att man "gömmer sig" bakom "besvärlighetsargumentet" för att man är rädd att inte klara slutprovet???
Att det bara skulle vara "dåliga" hovslagare som är godkända är ju inte annat än rent struntprat. En snabb koll i
listan visar bl a fyra hovslagare med mästarbrev, en rejäl drös med klinikhovslagare och f d klinikhovslagare från bl a Ultuna, Strömsholm, Helsingborg och ett flertal andra etablerade kliniker samt ännu ett antal lärare vid landets hovslagarutbildningar. Visst borde man kunna hitta någon i den samlingen som kan sko???
Journalföringen är ett måste för att kunna följa vad som gjorts vid t ex en skadeståndsprocess eller för den delen en behandling. Jättetråkigt och tidskrävande förvisso. Särskilt jobbigt om man ska skilja på hästar med olika färg....svarta eller vita