Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
OBS: This feature may not be available in some browsers.
Testa med färska en gång? Jag gör alltid lasagne med färska lasagneplattor. Mycket bättre!Jag klarar inte lasagneplattor som varit frysta och har därför inte fryst varken annan pasta eller ris. Är det bättre med färska lasagneplattor? Jag tycker att lasagneplattor får en otäck bismak om lasagnen gjorts helt färdig, alltså gräddats, frysts och sedan tinas. Om jag däremot bara lägger ihop lasagnen, inte gräddar den utan fryser och gräddar när den ska ätas får de ingen bismak men då står jag ju ändå där och måste göra mer än jag orkar i dagsläget. Någon som har något tips där?
Jag får göra det!Testa med färska en gång? Jag gör alltid lasagne med färska lasagneplattor. Mycket bättre!
Kan det ha att göra med vilket kärl som du gör den i? Har du prövat att byta?Jag vet ärligt talat inte. Jag har frågat sambon men han känner inget och för mig är det så illa att jag mår illa. Lasagne dagen efter var förr en favorit men även det mår jag illa av numera. Konstiga smaklökar? Jag har provat flera olika sorter för jag tänkte att det berodde på det men det är lika illa oavsett
Jag har bytt för jag trodde det var det men det kvittar om jag har glas, keramik eller folieform som jag provade i ett sista desperat försök Det är så märkligt för förr var lasagne verkligen en sådan sak jag gjorde mycket av just för att kunna ha i dagar. Efter att jag kunde börja äta mat igen efter 2,5 år utan (jag levde på näringsdrycker och knäckebröd) när gastroparesen var så illa så var det mängder av smaker jag inte längre kunde med och andra som jag plötsligt tyckte om.Kan det ha att göra med vilket kärl som du gör den i? Har du prövat att byta?
Tipsar om glutenfribönplattor. Tror det är risenta. Dessa är bättre att frysa.Jag har bytt för jag trodde det var det men det kvittar om jag har glas, keramik eller folieform som jag provade i ett sista desperat försök Det är så märkligt för förr var lasagne verkligen en sådan sak jag gjorde mycket av just för att kunna ha i dagar. Efter att jag kunde börja äta mat igen efter 2,5 år utan (jag levde på näringsdrycker och knäckebröd) när gastroparesen var så illa så var det mängder av smaker jag inte längre kunde med och andra som jag plötsligt tyckte om.
Tack! Det ska jag testa!Tipsar om glutenfribönplattor. Tror det är risenta. Dessa är bättre att frysa.
Låter intressant! Har du något bra recept du vill dela med dig av?Aubergingratäng.
Den lät god! Tack! Ska testa att äta ris som varit fryst så får jag se om det fungerarhttps://www.felix.se/recept/halloumi-hotpot/
Den här är en favorit, riset kanske kan frysas vid sidan om eller tas bort helt?
Åh den lät jättegod! Älskar broccoli men det är en sådan sak jag inte vågar äta pga gastroparesen Glömde den när jag skrev vad jag inte kan ätaJag gör en broccoligratäng som håller utmärkt ett par dagar i kylen (blir faktiskt bättre när den värms)
Vet inte hur den är att frysa dock. Men den är superenkel.
Släng ner en förpackning fryst broccoli i en ugnsform.
Vispa ihop en förpackning kokosgrädde (jag använder Garants) med 4-5 ägg, salt och svartpeppar.
Klicka över broccolin, strö över lite riven mozzarella
Grädda i 225 grader i en timme (eller tills äggstanningen är färdig och broccolin är mjuk.)