Vi vet ju att hållbarheten på en öppen hösilagebal bara är några dagar i sommarvärme. Det finns studier gjorda på ompressning av stora hösilagebalar till mindre och att hållbarheten kan bli densamma på de ompressade balarna som innan ( med risk för en viss ökning av jästsvampar).
Jag funderar på hur hållbarheten på hösilaget påverkas om man öppnar en bal för att sedan direkt vakuumförpacka hösilaget?
Det går ju inte direkt jämföra med ompressning då antalet lager med plast inte är densamma men syret sugs ska ju ändå ut?
Anledningen till mina funderingar är att jag ska åka iväg på långt meeting i sommar utomlands och skulle gärna vilja ta med mig så mycket eget foder som möjligt. Då min häst har känsliga luftvägar är ju mitt eget hösilage bäst och om man kan få ned volymen är det bra.
Funderingar och tankar kring detta?
Jag funderar på hur hållbarheten på hösilaget påverkas om man öppnar en bal för att sedan direkt vakuumförpacka hösilaget?
Det går ju inte direkt jämföra med ompressning då antalet lager med plast inte är densamma men syret sugs ska ju ändå ut?
Anledningen till mina funderingar är att jag ska åka iväg på långt meeting i sommar utomlands och skulle gärna vilja ta med mig så mycket eget foder som möjligt. Då min häst har känsliga luftvägar är ju mitt eget hösilage bäst och om man kan få ned volymen är det bra.
Funderingar och tankar kring detta?