Vakuumförpacka hösilage och hållbarhet?

Lejd

Trådstartare
Vi vet ju att hållbarheten på en öppen hösilagebal bara är några dagar i sommarvärme. Det finns studier gjorda på ompressning av stora hösilagebalar till mindre och att hållbarheten kan bli densamma på de ompressade balarna som innan ( med risk för en viss ökning av jästsvampar).
Jag funderar på hur hållbarheten på hösilaget påverkas om man öppnar en bal för att sedan direkt vakuumförpacka hösilaget?
Det går ju inte direkt jämföra med ompressning då antalet lager med plast inte är densamma men syret sugs ska ju ändå ut?

Anledningen till mina funderingar är att jag ska åka iväg på långt meeting i sommar utomlands och skulle gärna vilja ta med mig så mycket eget foder som möjligt. Då min häst har känsliga luftvägar är ju mitt eget hösilage bäst och om man kan få ned volymen är det bra.

Funderingar och tankar kring detta? :)
 
Min erfarenhet är tyvärr att vacuumpackat blir extremt känsligt. Men för en kortare resa/meeting borde det kunna fungera.
 
Vi vet ju att hållbarheten på en öppen hösilagebal bara är några dagar i sommarvärme. Det finns studier gjorda på ompressning av stora hösilagebalar till mindre och att hållbarheten kan bli densamma på de ompressade balarna som innan ( med risk för en viss ökning av jästsvampar).
Jag funderar på hur hållbarheten på hösilaget påverkas om man öppnar en bal för att sedan direkt vakuumförpacka hösilaget?
Det går ju inte direkt jämföra med ompressning då antalet lager med plast inte är densamma men syret sugs ska ju ändå ut?

Anledningen till mina funderingar är att jag ska åka iväg på långt meeting i sommar utomlands och skulle gärna vilja ta med mig så mycket eget foder som möjligt. Då min häst har känsliga luftvägar är ju mitt eget hösilage bäst och om man kan få ned volymen är det bra.

Funderingar och tankar kring detta? :)

Du kan inte ta med dig horsehage eller liknande som finns i 'små' förpackningar redan?
 
Vi vet ju att hållbarheten på en öppen hösilagebal bara är några dagar i sommarvärme. Det finns studier gjorda på ompressning av stora hösilagebalar till mindre och att hållbarheten kan bli densamma på de ompressade balarna som innan ( med risk för en viss ökning av jästsvampar).
Jag funderar på hur hållbarheten på hösilaget påverkas om man öppnar en bal för att sedan direkt vakuumförpacka hösilaget?
Det går ju inte direkt jämföra med ompressning då antalet lager med plast inte är densamma men syret sugs ska ju ändå ut?

Anledningen till mina funderingar är att jag ska åka iväg på långt meeting i sommar utomlands och skulle gärna vilja ta med mig så mycket eget foder som möjligt. Då min häst har känsliga luftvägar är ju mitt eget hösilage bäst och om man kan få ned volymen är det bra.

Funderingar och tankar kring detta? :)
Förstår du oroar dig för din häst men hittills har jag själv aldrig fått dåligt hö/hösilage på tävling. Jag vattnar oftast det under meeting också så jag hade inte tagit med mig just hösilage. Hö däremot 😇
 
Förstår du oroar dig för din häst men hittills har jag själv aldrig fått dåligt hö/hösilage på tävling. Jag vattnar oftast det under meeting också så jag hade inte tagit med mig just hösilage. Hö däremot 😇
Ja, absolut. Det finns att köpa där men för att inte göra ett tvärt foderbyte så hade det varit nice att ha med så mycket eget som möjligt (och jag hittills haft svårt att hitta torrhö). Därav började jag fundera på just vakuumförpacka. Men är kanske för risky, inget kul om allt blir dåligt.
 

Liknande trådar

Foder & Strö Alltså - om TS-halten är 84% - är det då hösilage eller plastat hö? Och hur blir hållbarheten på en öppnad bal där TS-halten ligger på...
2
Svar
21
· Visningar
4 046
Senast: Fortuna
·

Bukefalos, Hästnyheter, Radannonser

Allmänt, Barn, Dagbok

Hund, Katt, Andra Djur

Hästrelaterat

Omröstningar

Tillbaka
Upp