Vad blir det för vegetarisk mat? Del IV

Lunch:

20211013_105908.webp
 
Vad finns det för milda vegopålägg som passar till knäckemacka och yoghurt? Äter just nu vegoost varje morgon men den är inte särskilt nyttig. Tartex är på gränsen till för mycket smak tycker jag, det ska vara något milt till yoghurten och müslin som smakar mycket. Helst något som det går att ha inlagd gurka på och som kommer i färdig förpackning, men jag kan tänka mig att tumma på de två sista om det är gott :D
 
Vad finns det för milda vegopålägg som passar till knäckemacka och yoghurt? Äter just nu vegoost varje morgon men den är inte särskilt nyttig. Tartex är på gränsen till för mycket smak tycker jag, det ska vara något milt till yoghurten och müslin som smakar mycket. Helst något som det går att ha inlagd gurka på och som kommer i färdig förpackning, men jag kan tänka mig att tumma på de två sista om det är gott :D

Tror @Malibu_Stacy testat en del olika?
Spontant tänker jag pastej!
 
Vad finns det för milda vegopålägg som passar till knäckemacka och yoghurt? Äter just nu vegoost varje morgon men den är inte särskilt nyttig. Tartex är på gränsen till för mycket smak tycker jag, det ska vara något milt till yoghurten och müslin som smakar mycket. Helst något som det går att ha inlagd gurka på och som kommer i färdig förpackning, men jag kan tänka mig att tumma på de två sista om det är gott :D
Jag tänker definitivt också pastej. Tycker pastejkökets vegetariska pastej (som är vegansk:up:) är god!
 
Vad finns det för milda vegopålägg som passar till knäckemacka och yoghurt? Äter just nu vegoost varje morgon men den är inte särskilt nyttig. Tartex är på gränsen till för mycket smak tycker jag, det ska vara något milt till yoghurten och müslin som smakar mycket. Helst något som det går att ha inlagd gurka på och som kommer i färdig förpackning, men jag kan tänka mig att tumma på de två sista om det är gott :D
Solrosfröpastej? Jag hade ett recept från början men nu brukar jag höfta. ca 2 dl Solrosfrön( eller 1 dl solrosfrö, 0,5 dl mandel och 0,5 dl sesamfrön), 1-2 tsk äppelcidervinäger, ett hörn av en buljongtärning smulad, 1-2 msk tomatpure, 1/2 dl dill om du har, olja eller vatten beroende på hur kaloririk du vill ha den. Mixa till den blir lämplig konsistens jag brukar vilja ha så det är lite bitar i. Äts med smörgåsgurka.

Kikärtspastej, stek röd lök och vitlök med kikärtor i en stekpanna, krydda med lite kanel, rivet citronskal och salt. Mixa med lite extra olja och kanske lite citronsaft (smaka av) äts också med smörgåsgurka.

Recepten kommer från gott och grönt som var en vegetarisk tidning som fanns för hundra år sedan när jag flyttat hemifrån och blivit vego, många av recepten har blivit mina standard rätter :D.
 

Liknande trådar

  • Artikel Artikel
Dagbok I tidernas begynnelse, dvs när undertecknad var en liten vilsen tonåring, fanns ett nätforum som hette Haket.com. Det var ett ställe där...
Svar
3
· Visningar
435
Senast: Tofs
·
  • Artikel Artikel
Dagbok Jag vill bara gnälla av mig, så jag gör det här. Jag hatar att jobba, det har jag alltid gjort sedan jag började sommarjobba. Jag har...
2
Svar
21
· Visningar
3 538
Senast: Exile
·
Hästmänniskan Hej! Jag är 14 år och älskar hästar över allt annat (förstås);) Jag behöver tips och råd om hur vida jag ska göra med en svårhanterlig...
2
Svar
25
· Visningar
2 114
Senast: ameo
·
  • Artikel Artikel
Dagbok Det är alls inte bara kris och katastrof att bo här och få öva på problemlösning (även om jag bryter ihop nångång ibland). Mesta tiden...
Svar
0
· Visningar
1 561
Senast: cassiopeja
·

Bukefalos, Hästnyheter, Radannonser

Allmänt, Barn, Dagbok

Hund, Katt, Andra Djur

  • Uppdateringstråd 30
  • Oseriös avel 2023
  • Kattsnack 11 🐈‍⬛🐈

Hästrelaterat

Omröstningar

Tillbaka
Upp