- Svar: 26
- Visningar: 2 863
Det är så galet mycket som jag skulle vilja odla. En del av detta passar bäst i växthus. Tyvärr är mitt växthus väldigt litet. Det är 4 kvm och har plats för totalt 9 stora tomatplantor (som ju kan bytas ut mot annat). I år tänkte jag ha både kapkrusbär och gyllenbär i växthuset. Sen är jag sugen på att odla aubergine också, trots att jag har misslyckats med det de två gångerna jag har provat. De har blommat men aldrig satt frukt. Jag vet faktiskt inte varför de inte satt frukt. Växthuset står ju öppet så pollinerande insekter borde ju kunna hitta dit. Tomaterna som jag odlat samtidigt har ju i alla fall gett frukt. Jag är lite sugen på att odla melon också. Sen ska det ju odlas lite tomater också. Och gärna chili. Hur mycket kan jag få plats med i växthuset? Det tål att grunnas på.
Men den största utmaningen jag har är ju inte att odla grönsakerna. Det är att ta hand om skörden och äta upp den. Exempelvis tänkte jag odla purjo i år. Normalt sett så köper jag nästan aldrig purjo i affären, så det är ju ingen grönsak som jag är van vid att använda. Jag kommer nog bara på en rätt rakt av som innehåller just purjo. Chili brukar jag använda i matlagningen ibland, men jag har ändå massor av chili kvar sedan flera år tillbaka. Spenat är jag inte van att använda och vet inte riktigt hur man gör med den. Kronärtskocka har jag aldrig tillagat själv, men gillar det. Sen ska jag odla squash också. En planta brukar ge mer än tillräckligt med frukter som jag inte hinner äta upp. I år har jag dessutom tänkt odla två sorters squash, trots att jag fortfarande har kvar squash i frysen sedan några år tillbaka. Jag borde lägga på ett kol och äta upp det jag har.
Än så länge fortsätter min prenumeration på matkassar. Jag ser det som utbildning i matlagning. Kanske kan även jag på äldre dar lära mig att laga mat.
Men den största utmaningen jag har är ju inte att odla grönsakerna. Det är att ta hand om skörden och äta upp den. Exempelvis tänkte jag odla purjo i år. Normalt sett så köper jag nästan aldrig purjo i affären, så det är ju ingen grönsak som jag är van vid att använda. Jag kommer nog bara på en rätt rakt av som innehåller just purjo. Chili brukar jag använda i matlagningen ibland, men jag har ändå massor av chili kvar sedan flera år tillbaka. Spenat är jag inte van att använda och vet inte riktigt hur man gör med den. Kronärtskocka har jag aldrig tillagat själv, men gillar det. Sen ska jag odla squash också. En planta brukar ge mer än tillräckligt med frukter som jag inte hinner äta upp. I år har jag dessutom tänkt odla två sorters squash, trots att jag fortfarande har kvar squash i frysen sedan några år tillbaka. Jag borde lägga på ett kol och äta upp det jag har.
Än så länge fortsätter min prenumeration på matkassar. Jag ser det som utbildning i matlagning. Kanske kan även jag på äldre dar lära mig att laga mat.