Jag skummade artikeln men kunde inte se att det fanns detaljerad information om hur fodren hundarna ätit var sammansatta. Många färskfoder innehåller kyckling och som jag förstått det är det främst just kyckling som utgör risk ur bakteriesynvinkel. Jag ger min hund färskfoder, men ett som baseras helt på svenskt nöt- och viltkött. Antibiotikaresistens hos nötboskap förekommer visserligen även i Sverige, men SVA menar att läget är gynnsamt.
Jag har därför dragit slutsatsen att hunden får äta sitt färskfoder, men jag valde bort (de billigare) kycklingvarianterna pga bakterierisken. Fodret är trots det i samma prisklass som många torrfoder och framför allt äter hunden, som tidigare var petig i maten, med glupande aptit.
@tanten det färskfoder jag ger finns i en frystorkad variant som jag använder på resa. En portion kan förvaras i en liten burk med lock (aka matskål). Sen slår jag på vatten, väntar två minuter och ger jycken.