Jag går och glor på klarbären och bigarråerna och vinbären och de amerikanska blåbären för att försöka få dem att mogna så jag kan börja göra något av dem, alternativt bara äta upp dem. Men de har nog också känt av de senare dagarnas brist på sol och värme för det står rätt stilla.
För en gångs skull tänkte jag också göra någon liten burk krusbärsmarmelad, det är en liten buske som jag inte riktigt vet hur den hamnat där den gjort, så det brukar inte vara lönt och det är heller inte mitt favoritbär. Men i år är där ändå rätt mycket, men inte heller de känns helt klara ännu.
Tills vidare tröstäter jag hallon och jordgubbar och provsmakar en och annan bigarrå. Men "matskörden" har kommit igång bra! Skördar och äter rikligt med potatis, sockerärtor, morötter, persilja, sallat, en och annan frilandsgurka och dill - och snart även broccoli och kronärtskocka. Och rosensallaten! Den är fortfarande så jäkla vacker så jag kan knappt ta mig för att äta upp den, men snart. Auberginer och tomater jobbar på men det är en bra bit tills något skördemoget där är jag rädd.
Också chilin och paprikorna knoppas och börjar komma så smått men också där en bit kvar till den stora skördefesten. Längst har "Ica-chilin" kommit, stoora gröna chilisar som ser riktigt fina ut så väntar bara på att de ska gå över lite mer i rött. Känner mig duktig som i år inte bara gjort nässelvatten utan också sett till att använda det, och fylla på en omgång till.
Ska också ta mig för att försöka med några sommarsådder nu med sallat och bladgrönsaker för att fylla i hålen efterhand som lök och potatis kommer upp. Och kanske skulle jag göra ännu ett försök med majrova? Det har bara blivit skräp förut men tror det är jag som slarvat med vattningen.
För en gångs skull tänkte jag också göra någon liten burk krusbärsmarmelad, det är en liten buske som jag inte riktigt vet hur den hamnat där den gjort, så det brukar inte vara lönt och det är heller inte mitt favoritbär. Men i år är där ändå rätt mycket, men inte heller de känns helt klara ännu.
Tills vidare tröstäter jag hallon och jordgubbar och provsmakar en och annan bigarrå. Men "matskörden" har kommit igång bra! Skördar och äter rikligt med potatis, sockerärtor, morötter, persilja, sallat, en och annan frilandsgurka och dill - och snart även broccoli och kronärtskocka. Och rosensallaten! Den är fortfarande så jäkla vacker så jag kan knappt ta mig för att äta upp den, men snart. Auberginer och tomater jobbar på men det är en bra bit tills något skördemoget där är jag rädd.
Också chilin och paprikorna knoppas och börjar komma så smått men också där en bit kvar till den stora skördefesten. Längst har "Ica-chilin" kommit, stoora gröna chilisar som ser riktigt fina ut så väntar bara på att de ska gå över lite mer i rött. Känner mig duktig som i år inte bara gjort nässelvatten utan också sett till att använda det, och fylla på en omgång till.
Ska också ta mig för att försöka med några sommarsådder nu med sallat och bladgrönsaker för att fylla i hålen efterhand som lök och potatis kommer upp. Och kanske skulle jag göra ännu ett försök med majrova? Det har bara blivit skräp förut men tror det är jag som slarvat med vattningen.