Ja, istället för collard greens är den god, och istället för pak choi funkar den också.
Favoriten är ett eget recept som är en hybrid av southern collard greens och maque choux. Strimla rökt skinka/kassler och hacka en lök. Bryn i lite smör i en wok. Krydda med cajunkrydda och rökt paprika. Lägg i mangolden och slå på lite matlagningsgrädde och mjölk. Det ska inte bli en soppa, men så att det blir en ordentlig bottenskyla i woken. Brässera tills det gröna på mangolden är tillagat, men inte så länge att stjälkarna är helt mjuka. Mot slutet, tillsätt lite gumbo file och låt koka med 30-60 sekunder. Klart.
Om man har färsk majs kan man ha i majskorn innan mangolden. Eller om man har tomater kan man blanda i tärnade urkärnade tomater när det är klart.
Jättegott, räcker som middag om man gör ris eller majsbröd till. Eller båda, om man känner sig ambitiös.
Man måste nästan ha mangold, spenat blir för menlöst, vitkål fel smak, pak choi för mjuk och grönkål för torrt. Svartkål går till nöds, men det blir inte lika gott.