Jag tror att för att utreda sen, om det blir så, så måste du äta gluten inför det.
Så fick mitt syskonbarn göra, det var alla tecken på gluten och ganska allvarligt, men han behövde äta som vanligt tills blodprovet var taget och direkt de stuckit sa dom att 'nu tar ni bort allt gluten, direkt'. Men för barn behövs det en diagnos för att få specialkost osv. Så det var ett nödvändigt ont.
En vuxen kan ju välja själv vad den äter.
Beställer man mat ute så får man ju glutenfritt om man beställer det.
Kanske om man blir typ inlagd på sjukhus och säger att man är gluten fast inget finns dokumenterat att det blir 'problem' men... mja, i övrigt vete fasen om det behövs på pappret.
Ärligt talat hade jag nog fortsatt vara glutenfri om du identifierat det som att det har hjälpt dej!
Men kommer problemen ändå så kan det ju vara värt att dra det vidare!
Ibland hänger ju gluten och laktos ihop lite (sett många såna kombinerade specialkoster) eller gluten-mjölkfritt. Det kan man ju ha i tanken.