Jag har gjort försök att torka det. Det fungerar inte speciellt bra. Jag har flera gånger trott jag lyckas, bara för att efter ytterligare några dagar inse att 'nej, det möglar'. Så glöm det, det kräver liksom sjukt mycket jobb.
Däremot, om det är väldigt billigt kanske du kan ta med i beräkningen att du får kasta stora delar av balen, men det ändå blir bäst pris?
Så gjorde jag när jag hade storbalshösilage. Balar om 300 kg, jag hade 2 hästar som tillsammans på fri tillgång åt cirka 40 kilo/dygn. Jag fick (olika hur mkt beroende på årstid, dvs hur varmt/kallt det var) kasta delar av balen, men det blev liksom ändå billigare än småbalssilage. och - VIKTIGT - jag hade inga problem att bli av med det kasserade.
Nu har jag fortfarande två hästar, men de äter inte lika mycket som de andra två gjorde, så nu blir det inte 'hållbart' att kasta längre, så nu är det bara att hosta upp vad småbalssilage kostar. Och trots att jag har balar på 30 - 50 kilo så är det ett problem med hållbarheten höst och vår, när det är varmt, de hinner inte äta upp det iaf (på vintern är det inga problem, då öppnas en ny bal varannan - vartredje dag).
Men glöm att torka om du inte har väldigt bra resurser för det. Det blir för kompakt och möglar lätt, även när man vänt och luftat och skakat i oändlighet och tror att NU är det torrt..