Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
OBS: This feature may not be available in some browsers.
Frukosten på färjan var klart bättre än befarat, även om jag inte ens hade accepterat halva priset för samma frukost hemma i stan.
Lunch i en liten håla på vägen. Hade tur och fick asiatiska grönsaker och rökt tonfisk. Inte dumt alls och skönt med grönsaker efter den tämligen fiberfria frukosten.
Middagen framme vid resmålet blev ännu en asiatiskinspirerad förrätt bestående av panko(?)friterade skaldjur, grönsaker och tre kryddiga såser. Till huvudrätt en härligt blodig entrecote åt mig, mer medium åt partner. Något slags mycket goda potatiskakor och lite grönsaker bredvid. En god Beaujolais i glasen.
Pannacotta med bär och bärglass efteråt, dessutom med någon sorts liksom gröna skorpsmulor, mycket goda men omöjligt att lista ut vad det riktigt var. Samma färg som pristaschnötter, men inte alls den smaken. Kaffe.
Jag är hittills rätt nöjd med den här födelsedagspresenten.
Åh, jag ska kolla i livsmedelsbutik imorgon om det finns och vad det kostar.Rökt tonfisk är ju fantastiskt gott! Jag har smakat det en endaste gång, på Skarviks rökeri för säkert tjugo år sedan. Inte kommit över det sedan dess.
Sushi till lunch, jättegod med flera smaker som jag inte kunde identifiera.
Middagen blev stabil även idag. Jag som i stort sett utgår från ett halvt kilo grönsaker till mig själv när jag lagar mat, och sedan lägger till det som därutöver alls går att få ner vad gäller ost, kött, pasta, etc, blir ganska mätt när kocken har följt motsatt princip. Men gott var det!
Härligt konservativ kycklingsoppa till förrätt med en god Alsace i glaset. Minst lika konservativ blodig biff med små goda potatisar, sky och faktiskt lite grönsaker till huvudrätt. Bourgogne till. Ett slags glassbakelse med mycket bär och kaffe fick runda av det hela.
Min present är väldigt uppenbart just en sådan resa som mina föräldrar annars kunde ha tagit mig med på. På det aktuella modersmålet kan den nog klassas som genopdragelserejse, men jag räknar med att bli insläppt i Sverige igen trots det (jag har ju mitt körkort med mig, vägrar att ta med pass inom Norden). Förbannade legitimationskrav!
Mums! Det var länge sedan jag åt. Måste laga snarast!Jag lagar fisksoppa med massa grönsaker, vitt vin och saffran. Ska försöka hitta ork att slå ihop en aioli också.
Gårdagens middag var någon form av kycklinggryta med saffran, kanel och aprikoser. Inte alls tokigt faktiskt.
Idag samlade sambon hipster-poäng så han fixade surdegspizza till oss. Väldigt gott, men så omständligt att hålla på med en sådan deg så det faller på sambon även framöver - för mig går det lika bra med fulpizza mvh lat
Va inte så lasagnenormativ!Lasagne med ärt- och spenatpesto. Mer ett ihopkrafs av det som fanns hemma (några för få lasagneplattor visade det sig ) än en uttänkt komposition.
Jag har ibland, när lasagneplattorna lyst med sin frånvaro, gjort "lasagne" med tagliatelle istället för plattor! Det blev helt ok!Lasagne med ärt- och spenatpesto. Mer ett ihopkrafs av det som fanns hemma (några för få lasagneplattor visade det sig ) än en uttänkt komposition.