Jajamän, det är bacon i den
Och HUR kommer det sig att jag inte har det receptet? Hur kan jag ha missat nagot sadant?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
OBS: This feature may not be available in some browsers.
Jajamän, det är bacon i den
Här är en till som vill ha receptet. Jag har aldrig lyckats göra en rödvinssås som jag tyckt varit värd besväret att göra. Misstänker iofs att det kan bero på att det inte är min favoritsås generellt men till vissa rätter passar det ju bra så jag skulle verkligen vilja ha ett bra receptJajamän, det är bacon i den
Och HUR kommer det sig att jag inte har det receptet? Hur kan jag ha missat nagot sadant?
Enig med @hastflicka .. Jag bara MÅSTE ha receptet!
Här är en till som vill ha receptet. Jag har aldrig lyckats göra en rödvinssås som jag tyckt varit värd besväret att göra. Misstänker iofs att det kan bero på att det inte är min favoritsås generellt men till vissa rätter passar det ju bra så jag skulle verkligen vilja ha ett bra recept
Tack! Nu måste jag se till att snart göra nån mat som kräver rödvinssås. Det låter som att den skulle vara väldigt god.Jag hör och lyder
Jag använder aldrig exakta mått men typ:
Ett pkt bacon
Två till tre schalottenlökar, beroende på storlek
Två vitlöksklyftor
1 tsk torkad timjan
1-2 krm svartpeppar
0,5-0,75 l vin
2-3 msk balsamvinäger
0,5 dl kalvfond (jag använder Bongs på flaska)
2,5 dl vatten
Honung
Skiva baconet, låt det svettas så fettet rinner ut och sautera de finhackade lökarna i det. På med kryddorna och rör runt. Häll sedan i all vätska och låt det koka upp och sedan sjuda tills smaken är bra. Sila av löken och baconet, smaka av med timjan, svartpeppar, lite honung och ev balsamvinäger och salt. Red med Maizena och blanka av med en klick smör.
Vill en lyxa lite mer så smaka av med tryffelolja eller hackad tryffel. Det går att ha i mer vitlök i den färdiga såsen också. Det fungerar utmärkt att frysa i portioner och tina den i lite rödvin i en kastrull (men ha inte i tryffelpodukter innan infrysning).
Helt ärligt har den aldrig blivit dålig när jag gjort den. Och tomatpuré har aldrig något att göra i en rödvinssås!
@Tulip: Min särbo som verkligen inte tycker om rödvinssås tycker min är god för att vara rödvinssås. Den är heller inte krånglig att göra, det är ju ihopkokningen som tar tid men den sköter ju sig själv då (på vintern gör jag den på vedspisen i köket).
Edit: Att det ens finns ett recept med någorlunda måttangivelser är för att det var så många som frågade om receptet här så jag var tvungen att göra en sats där jag mätte allt!
Tusen tack! Ska provas när vi har någon rätt som det funkar med!Jag hör och lyder
Jag använder aldrig exakta mått men typ:
Ett pkt bacon
Två till tre schalottenlökar, beroende på storlek
Två vitlöksklyftor
1 tsk torkad timjan
1-2 krm svartpeppar
0,5-0,75 l vin
2-3 msk balsamvinäger
0,5 dl kalvfond (jag använder Bongs på flaska)
2,5 dl vatten
Honung
Skiva baconet, låt det svettas så fettet rinner ut och sautera de finhackade lökarna i det. På med kryddorna och rör runt. Häll sedan i all vätska och låt det koka upp och sedan sjuda tills smaken är bra. Sila av löken och baconet, smaka av med timjan, svartpeppar, lite honung och ev balsamvinäger och salt. Red med Maizena och blanka av med en klick smör.
Vill en lyxa lite mer så smaka av med tryffelolja eller hackad tryffel. Det går att ha i mer vitlök i den färdiga såsen också. Det fungerar utmärkt att frysa i portioner och tina den i lite rödvin i en kastrull (men ha inte i tryffelpodukter innan infrysning).
Helt ärligt har den aldrig blivit dålig när jag gjort den. Och tomatpuré har aldrig något att göra i en rödvinssås!
@Tulip: Min särbo som verkligen inte tycker om rödvinssås tycker min är god för att vara rödvinssås. Den är heller inte krånglig att göra, det är ju ihopkokningen som tar tid men den sköter ju sig själv då (på vintern gör jag den på vedspisen i köket).
Edit: Att det ens finns ett recept med någorlunda måttangivelser är för att det var så många som frågade om receptet här så jag var tvungen att göra en sats där jag mätte allt!
Tack! Nu måste jag se till att snart göra nån mat som kräver rödvinssås. Det låter som att den skulle vara väldigt god.