Nu har jag gjort kryddblandningen till min "Cuban" flask bog. Da manga ville ha recept, men "vad gor vi i dag" traden ror sig for fort for ett recept som tar fleara dagar fortsatter jag har.
Det ska altsa bli Cubanos, typiska Cubanska "sandwiches" med flask bog. Jag har en 2.5 kilos benfri bog som jag tog ut ur frysen i gar kvall och la in i "svalen" sa den ar lite tinad i ytan i dag.
Kryddblandning:
Jag brukar ta ett huvud garlic, men hade en stor jumbo garlic och tog tva stora klyftor som jag rev pa fina sidan pa rivjarnet.
2 tea skedar salt
1 tea sked mald svart peppar
1 tea sked mald kummin
1 tea sked torkad oregano
1 tea sked mald coriander
3 mat skedar lime juice
3 matskedar apelsin juice (det blev nog narmare 4)
3 matskedar olive oil
1 1/2 tesked vitt vin vinegar
Blanda den forsta gruppen med kryddor till en smet. Ta halva smeten och gnugga in i skarorna i kottet och runt hela.
Vispa sedan resten av kryddblandningen "smooth" med vatskorna och hall det over kottet.
Det basta ar att ha en stor plastpase och lagga det i, men da mina tagit slut och jag inte har kopt nya annu (2 gallon zip-lock pasar (7.5 liter visade det sig nar jag fragade Google
) sa rubbade in kryddorna, knot ihop kottbiten och la den i en skal tills jag har kopt mina pasar dar jag kan trycka ut luften och vatskorna "omsluter" kottet battre.
Nu ska det ligga i kylskapet i en himla massa timmar. Minst 12 timmar (sa jag har tid att kopa mina plastpasar) men kan ligga uppemot 24 timmar.
Nu tanker jag gora den Sous Vide, i 18 timmar 145*F om man vill skara den (vilket man vill med Cubanos) eller 165*F i 18-24 timmar om man gor pulled pork. (till pulled pork anvander jag dock helt annan kryddning)
Torka av kottet nar du tar ut det ur pasen, spara garna juicerna till en god sas.
Sedan anvander jag grillen, men har gjort den i ugnen ocksa, 300*F (eller sa?) i en och en halv timma ungefar tills den ar caramelized pa ytan. MUMS!
Jag alskar "riktig" Cuban brod, men da min mage inte gillar brod valjer jag ett brod som ar sour dough och en blandning mellan majsmjol och vetemjol som fungerar riktigt bra om jag inte ater det for ofta. Cubanskt brod har blandningen med majsmjol, men sour dough ar battre for min mage
.
Dela brodet (formen av sma fransk brod) och smorj pa senap, lagg pa ost, attiks (eller dill) gurka, en skiva kott, ost, (osten funkar som lim) och avsluta med majonas eller mer senap pa toppen. Om det behovs lite salt och peppar emellan kan det vara en bra ide ocksa. Det blir SUPER gott om man "bloter" kottet i juicen den har kokat med (om sous vide, koka ihop pa spisen) Gott men kladdigt.
Lagg hela sandwichen i en stekpanna pa medelvarme och stall en annan panna (och tyngd) uppe pa och cook i 3-5 minuter, eller sa, per sida.
YUM!
Visa bifogad fil 35568